Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Apple: Απέτυχε στα αυτοκίνητα, ετοιμάζει ρομπότ

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Apple: Απέτυχε στα αυτοκίνητα, ετοιμάζει ρομπότ

ΝΕΑ

Apple: Απέτυχε στα αυτοκίνητα, ετοιμάζει ρομπότ

ΝΕΑ

Η Apple έφαγε «άκυρο» στα αυτοκίνητα. Και πλέον εστιάζει σε άλλους τομείς πιο κοντά στην ειδικότητά της.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αποτυχίες όπως το καταργημένο Apple Car και τη χλιαρή υποδοχή προϊόντων όπως το Vision Pro, η Apple επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την πορεία της καινοτομίας.

Εν μέσω αυτής της αναζήτησης, ο τεχνολογικός γίγαντας εξερευνά αντισυμβατικές εφευρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες σε οικιακές εργασίες.

Η ιδέα ενός ρομποτικού συντρόφου παραπέμπει σε απεικονίσεις που βλέπουμε σε ταινίες, ωστόσο η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα είναι υποτονική.

Advertisement
Advertisement

Όμως, η Apple, οπλισμένη με τους άφθονους πόρους και την τεχνολογική της ικανότητα, οραματίζεται ένα μέλλον όπου τέτοια ρομπότ θα ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή, ενισχύοντας τις εμπειρίες των χρηστών.

Αν και ακόμα σε αρχικό στάδιο, οι φιλοδοξίες της Apple για τα ρομπότ είναι υψηλές. Τα πρώτα σχέδια περιλάμβαναν προηγμένες δυνατότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων, ωστόσο οι πολυπλοκότητες της μηχανικής οδήγησαν σε επανεξέταση.

 Έχοντας διδαχθεί από το δαπανηρό εγχείρημα του Apple Car, η εταιρεία είναι προσεκτική, επιφυλακτική στην επένδυση δισεκατομμυρίων σε έργα που μπορεί να μην υλοποιηθούν ποτέ.

Advertisement

Το Apple Car, που ξεκίνησε το 2014 με μια επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί μια προειδοποιητική ιστορία.

Εάν η Apple προχωρήσει με το ρομπότ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξέλιξη της Siri, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Advertisement

Ταυτόχρονα, η Apple παλεύει με την πορεία της μετά το Apple Car, εστιάζοντας τις προσπάθειές της σε καινοτόμες προσπάθειες όπως οι Χάρτες Apple και το CarPlay.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το αυτοκίνητο, η Apple στοχεύει να προωθήσει αυτές τις πλατφόρμες, με σημαντικές αναβαθμίσεις που αναμένονται στο εγγύς μέλλον.

Το CarPlay 2.0 υπόσχεται μια ανανεωμένη εμπειρία χρήστη, ενώ οι Χάρτες Apple στο iOS 18 θα εισάγουν χαρακτηριστικά όπως οι προσαρμοσμένες διαδρομές, σηματοδοτώντας τη διαρκή δέσμευση της Apple στην ενσωμάτωση της αυτοκίνησης παρά τις αποτυχίες της.

Advertisement