Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποζημίωση και έκπτωση 10% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών!

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποζημίωση και έκπτωση 10% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών!

ΝΕΑ

Αποζημίωση και έκπτωση 10% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών!

ΝΕΑ

Κερδισμένοι οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς – Δεν θα κλείσουν τα διόδια το Πάσχα αλλά θα εντεθούν οι έλεγχοι ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής.

Advertisement
Advertisement

Μέτρα για την τόνωση των εσόδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πολύ αυστηρά αστυνόμευση στους αυτοκινητοδρόμους και σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι εύκολη και γρήγορη αλλά οι Έλληνες έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι μπορούν να πειθαρχήσουν και να βγουν νικητές έναντι του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Για τις ημέρες του Πάσχα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε πως οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια δεν μπορούν να κλείσουν καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε το πάγωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία. Ωστόσο ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν μπλόκα παντού, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί, αφαιρούνται πινακίδες κυκλοφορίας και οι παραβάτες θα επιστρέφουν στο σπίτι τους!

Πέρα των μέτρων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την επιπλέον έκπτωση 10% σε όσους εκδώσουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να τονωθούν και τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι: «Όσοι έχουν πάρει κάρτες απεριορίστων διαδρομών για να κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπάρξει μια αποζημίωση ανάλογη με την διάρκεια της κρίσης. Η αποζημίωση θα δίδεται όταν ο χρήστης πάει να ανανεώσει την κάρτα του και θα αν υποθέσουμε ότι η κρίση διαρκεί 45 ημέρες τότε ποσό ανάλογο των ημερών της κρίσης θα αφαιρεθεί από το τίμημα της κάρτας. Ωστόσο πέραν της πίστωσης για το χρονικό διάστημα της κρίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε την χορήγηση επιπλέον έκπτωσης 10% τόσο στις παλαιές όσο και στις νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με απώτερο στόχο να τονωθούν τα έσοδα του ΟΑΣΑ που είναι προβληματικά παρά το γεγονός πως το Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είχε επιτύχει έσοδα 10% υψηλότερα από πέρυσι.»

Advertisement

Πώς θα γίνει η πίστωση και η έκπτωση

Όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων, 3μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών οι οποίοι αυτό το διάστημα δεν χρησιμοποιούν την κάρτα τους, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων θα δικαιούνται πίστωση ίσης αξίας. Το δικαίωμά τους αυτό θα ενεργοποιηθεί με την αγορά νέας κάρτας.

Advertisement

Για παράδειγμα ένας πολίτης που έχει αγοράσει μια ετήσια κάρτα που στοιχίζει 330 ευρώ, άρα για κάθε μέρα απεριόριστης μετακίνησης πλήρωσε 0,90 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι οι περιορισμοί κράτησαν 70 μέρες. Όταν η κάρτα του λήξει και προχωρήσει σε νέα αγορά ετήσιας κάρτας, θα του γίνει πίστωση 0,90×70 = 63 ευρώ.

Με ανάλογο τρόπο θα γίνουν οι υπολογισμοί για όλες τις κάρτες, με βάση τη διάρκειά τους και τις ήμερες που τις επηρέασε η κρίση, και θα δοθεί η ανάλογη πίστωση για την αγορά της επόμενης κάρτας, ευθύς αμέσως από την έξοδο από τους περιορισμούς. Η πίστωση θα μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για την αγορά κάρτας ίδιου τύπου είτε για την αγορά ετήσιας κάρτας.

Επίσης για τις αγορές ετήσιων καρτών, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και έως το τέλος του 2020, αποφασίστηκε να δοθεί και επιπλέον έκπτωση 10%. Η έκπτωση αυτή θα αφορά όλους τους χρήστες –και τους νέους- και θα μπορεί να συνδυαστεί με την πίστωση.

Advertisement

Για παράδειγμα αν ο παραπάνω πολίτης που δικαιούται πίστωση 63 ευρώ, δικαιούται και έκπτωση 10% επί της αξίας της ετήσιας κάρτας, δηλαδή άλλα 33 ευρώ. Συνεπώς η νέα ετήσια κάρτα θα του στοιχίσει 330-63-33=234 ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Σε ιστορικά χαμηλά οι τιμές καυσίμων – Δείτε τις τιμές γύρω σας

Ρεπορτάζ Newsauto: Ξεχάστε το Πάσχα στην Πελοπόννησο-Κανείς δεν περνά χωρίς έλεγχο!

«Εκτοξεύθηκαν» οι ασφαλιστικές απάτες στα αυτοκίνητα!