Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Η επόμενη BMW X1 σε δοκιμές

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Η επόμενη BMW X1 σε δοκιμές

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Η επόμενη BMW X1 σε δοκιμές

ΝΕΑ

Ο φακός του NewsAuto.gr «συνέλαβε» στις αυστριακές Άλπεις το μικρό SUV της BMW να πραγματοποιεί δοκιμές. Η νέα γενιά της Χ1 αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2015, με σημαντικότερες διαφορές την προσθιοκίνητη πλατφόρμα και τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες είναι από το βουνό Γκροσγκλόκνερ, το υψηλότερο της Αυστρίας. Εκεί βρίσκεται μία απαιτητική διαδρομή μήκους 48 km, με υψομετρική διαφορά 2.500 m, την οποία χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για δοκιμές – κυρίως – στα φρένα των αυτοκινήτων τους. Το βαρύ καμουφλάζ κρύβει τις αλλαγές σε φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες, ενώ το μήκος του αμαξώματος αναμένεται μεγαλύτερο από αυτό του τωρινού μοντέλου (4,44 m).

Η νέα Χ1 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της BMW με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς (την μοιράζονται επίσης το νέο ΜΙΝΙ και η Σειρά 2 Active Tourer). Θα υπάρξουν βέβαια και τετρακίνητες εκδόσεις της Χ1. Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο νέος 3κύλινδρος 1.5 turbo, με ισχύ 136 PS και ροπή 22,4 kgm. Θα εφοδιάζει την προσθιοκίνητη sDrive 16i, αντικαθιστώντας τον 1.6 με τα 143 PS. Οι ισχυρότερες – και τετρακίνητες – εκδόσεις θα φέρουν 2λιτρα σύνολα, με ισχύ που θα ξεπερνά τα 230 PS.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr, εδώ όπου αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά των κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement