Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Αποκλειστική συνέντευξη με τη Γυναίκα της Χρονιάς 2016!

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστική συνέντευξη με τη Γυναίκα της Χρονιάς 2016!

MIRROR

Αποκλειστική συνέντευξη με τη Γυναίκα της Χρονιάς 2016!

MIRROR

Λίγο καιρό πριν, η Σουηδέζα Agneta Dahlgren που εργάζεται στη Renault ως επικεφαλής σχεδιασμού των νέων Kadjar, Scenic και Megane ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016» (δείτε περισσότερα εδώ) από τον ανεξάρτητο οργανισμό Γυναίκες και Οχήματα στην Ευρώπη (WAVE).

Advertisement
Advertisement

Εμείς καταφέραμε και εξασφαλίσαμε για εσάς μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί της όπου μας απάντησε για το τι περιμένουμε στο μέλλον της αυτοκίνησης και πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. 


NewsAuto: Η θέση που κατέχετε στην Renault, είναι κατά κύριο λόγο, ανδροκρατούμενη σε άλλες εταιρίες. Πως αισθάνεστε που βρίσκεστε εσείς σε αυτή τη θέση;
Agneta Dahlgren:
 Δεν σκέφτομαι κάθε μέρα που περνάει πως είμαι γυναίκα και πως οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου είναι άνδρες, αλλά περισσότερο ότι είμαι μια σχεδιάστρια και ότι προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Ανακηρυχθήκατε Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016. Εκτός από τιμητικό, τι άλλο σημαίνει για εσάς αυτό;
Η αλήθεια είναι πως παραλαμβάνοντας το βραβείο WAVE, συνειδητοποίησα τη σημασία που έχει το να είσαι γυναίκα σε έναν ακόμα ανδροκρατούμενο κόσμο, και πως είναι μια καλή ανάδειξη ελπίζοντας έτσι, περισσότερες γυναίκες να πάρουν παράδειγμα και να μπουν σε αυτή την φανταστική βιομηχανία.

Εκτός από αρκετή φαντασία, ποια είναι τα υπόλοιπα συστατικά που χρειάζεται ένας σχεδιαστής για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα πρέπει να αρέσει στον κόσμο;
Πρέπει να έχεις ένα όραμα πάνω στο οποίο θα εργαστείς. Έπειτα, θα πρέπει με τις δεξιότητες σου να καταφέρεις να φέρεις εις πέρας αυτό που είχες ως όραμα, έτσι ώστε το αυτοκίνητο στο τέλος να μοιάζει με ότι έχεις φανταστεί. Επίσης, πολύ βασικό ρόλο παίζει η οργάνωση, έτσι ώστε να καταλήξει το project να είναι έτοιμο στην ώρα του.

PHOTOGRAPH OF Agneta DAHLGREN

Advertisement

Τι σας εξιτάρει σχεδιάζοντας ένα νέο αυτοκίνητο;
Χαίρομαι να εργάζομαι με ανθρώπους και για τους ανθρώπους! Μου αρέσει όπως προχωράει όλη η διαδικασία του σχεδιασμού ενός αυτοκίνητου και που το αποτέλεσμά της θέλω να φέρνει τόσο καλά συναισθήματα για τους ανθρώπους όσα και σε εμένα.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το μέλλον των αυτοκινήτων;
Αυτόνομα και ηλεκτρικά;
Ναι βέβαια, έτσι θα είναι στο μέλλον. Και αυτόνομα και ηλεκτρικά μαζί. Αλλά όχι μόνο αυτά. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα έχουν πιθανώς αρκετά μεγάλο κόστος απόκτησης, τουλάχιστον στην αρχή. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών και σύντομα η αυτονομία τους δεν θα αποτελεί πρόβλημα.
Όμως, συνολικά το εύρος των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν τα επόμενα χρόνια, θα είναι στην πλειοψηφία τους ένα μείγμα από κινητήρες με διαφορετικές πηγές ενέργειας και διαφορετικό είδος οδήγησης απευθυνόμενα σε διαφορετικούς ανθρώπους και ανάγκες. Για παράδειγμα, είμαι βέβαιη πως μελλοντικά, τα σπορ αυτοκίνητα χωρίς αυτόνομη οδήγηση και με μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, θα συνυπάρχουν με τα αυτόνομα οχήματα.

Advertisement


Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Να συνεχίσω να δημιουργώ εξαιρετικά αυτοκίνητα και να έχω καλές εμπειρίες με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι!

Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε στον τομέα της αυτοκίνησης;
Πολύ δύσκολη ερώτηση…
Θα ήθελα, να έχουμε περισσότερες γυναίκες στον τομέα μας!

Advertisement