Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο VW up!;

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο VW up!;

ΝΕΑ

Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο VW up!;

ΝΕΑ

Μετά το smart φαίνεται ότι και το VW up! στην επόμενη γενιά του θα διατεθεί αποκλειστικά σαν ηλεκτρικό, χωρίς να έχει καθόλου έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη γκάμα του.ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με νέες πληροφορίες που μας έρχονται από το εξωτερικό, η VW έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς του μίνι up! (αλλά και των SEAT Mii, Skoda Citigo), υπό την προϋπόθεση όμως ότι το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι και οικονομικός, αφού με αυτόν τον τρόπο η VW δεν θα εξελίξει από την αρχή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού το νέο μοντέλο θα είναι σαν μια εξέλιξη του τωρινού up!, βασιζόμενο μάλιστα σε μια βελτιωμένη έκδοση της τωρινής πλατφόρμας του μοντέλου.

Από εκεί και πέρα στόχος της VW είναι να φέρει και πάλι 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις του αυτοκινήτου, ενώ θα διατηρήσει και την crossover έκδοσή του, το cross up!.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, με την διαφαινόμενη διάθεση του επόμενου VW up! αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, αλλά και με την Daimler να προσφέρει από το 2019 το smart μόνο ως ηλεκτροκίνητο, φαίνεται ότι στην κατηγορία των μίνι θα έχουμε μια μεγάλη μάχη ηλεκτρικών οχημάτων, βάζοντας σιγά-σιγά τέλος στους κινητήρες βενζίνης που όλα τα προηγούμενα χρόνια κυριαρχούσαν.

Der neue Volkswagen e-up!