Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου VW Golf GTI TCR με 290 ίππους

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του νέου VW Golf GTI TCR με 290 ίππους

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου VW Golf GTI TCR με 290 ίππους

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των φίλων του GTI στο Wörthersee της Αυστρίας, η VW αποκάλυψε σε πρωτότυπη μορφή το νέο, πανίσχυρο Golf GTI TCR των 290 ίππων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο το οποίο είναι μεν προς το παρόν πρωτότυπο όμως μέχρι τα τέλη του έτους θα μπει στην παραγωγή, είναι ένα από τα ισχυρότερα VW Golf GTI όλων των εποχών, αφού εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης με απόδοση 290 ίππων (στις 6.800 σ.α.λ.) και ροπή 370 Nm (από τις 1.600 σ.α.λ.).

Όλη η παραπάνω δύναμη και ροπή μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου μέσω αποκλειστικά αυτόματου, διπλού συμπλέκτη DSG κιβωτίου ταχυτήτων και παράλληλα, μπλοκέ διαφορικού. Οι επιδόσεις αναμένονται πολύ γρήγορες, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 km/h (με ηλεκτρονικό περιοριστή). Η VW δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης του περιοριστή, με την τελική ταχύτητα του GTI TCR να αγγίζει τα 264 km/h – τα περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλο Golf GTI στην ιστορία.

Εκτός τώρα από το μηχανικό του υπόβαθρο, το νέο VW Golf GTI TCR ξεχωρίζει με τις ειδικής σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών με τις οποίες εφοδιάζεται στάνταρ ή προαιρετικά με τις νέες 19άρες. Υπάρχουν επιπλέον ενισχυμένα φρένα με νέες δαγκάνες και τακάκια, καθώς και αεριζόμενοι δίσκοι.

Advertisement
Advertisement

Προαιρετικά και μέσω ειδικού πακέτου, εκτός της αφαίρεσης του περιοριστή ταχύτητας και της προσθήκης των 19 ιντσών ζαντών, προστίθεται και μια σπορ ρυθμιζόμενη ανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ (τρεις επιλογές, Sport, Comfort, Normal).

Golf GTI TCR 640 (2)

Σχεδιαστικά, το νέο VW Golf GTI TCR ξεχωρίζει με τον πιο επιθετικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα του, που ενσωματώνει δύο έξτρα εισαγωγές, τα περιμετρικά σπόιλερ, τον νέο διαχύτη στο πίσω μέρος με τις δύο νέες εξατμίσεις, αλλά και τη μάλλον διακριτική πίσω αεροτομή.

Advertisement

Golf GTI TCR 640 (4)

Στο εσωτερικό, τα νέα σπορ καθίσματα φέρουν επενδύσεις σε ύφασμα και ειδικό υλικό με μικροϊνες, αλλά και μια μεγάλη κόκκινη κεντρική ρίγα, η οποία συνοδεύει τις κόκκινες ραφές στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων. Όταν επίσης οι πόρτες ανοίγουν προβάλλεται στο έδαφος το λογότυπο «TCR», ενώ υπάρχει και κρυφός κόκκινος φωτισμός.

Advertisement