Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Kia Niro

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Kia Niro

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Kia Niro

ΝΕΑ

Το Auto Show του Ντιτρόιτ θα έρθει σύντομα, αλλά η Kia επέλεξε την έκθεση CES που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας προκειμένου να παρουσιάσει το Niro EV Concept, καθώς και πλήθος άλλων τεχνολογιών σχετικών με το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μας δόθηκαν κάποιες φωτογραφίες με το teaser του EV την περασμένη εβδομάδα και τώρα που το πέπλο έχει ανασηκωθεί πλήρως από το συμπαγές SUV, υπάρχουν πολλά στοιχεία επάνω του που αρέσουν. Το DNA που μοιράζεται με το Niro είναι προφανές, αλλά εκτός από την απαιτούμενη εξομάλυνση των γραμμών για καλύτερη αεροδυναμική, το Niro EV Concept διογκώνει την παραδοσιακή μάσκα για μια διαδραστική οθόνη που δεν είναι αποκλειστικά για εμφάνιση.

Δεδομένου ότι η Kia οραματίζεται το Niro EV ως μηχάνημα για χρήση σε αστικά περιβάλλοντα, η μάσκα αποτελεί μέρος ενός διαδραστικού συστήματος φωτισμού που προσφέρει διαισθητική οπτική επικοινωνία τόσο για τους χρήστες όσο και για τους πεζούς. Περαιτέρω βοήθεια έρχεται από το Active Pedestrian Warning System, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες και τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων μαζί με ομιλητές για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι στο λάθος σημείο αγνοώντας το αθόρυβο Niro.

Advertisement
Advertisement

kia-niro-ev-concept-tsiro-640

To Niro EV υιοθετεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση με ένα συμπαγή σχεδιασμό και ουδέτερα χρώματα αναφέρει η Kia δημιουργώντας μια αίσθηση «χώρου και ηρεμίας» για τους επιβάτες. Όσο για το τι βρίσκεται στην καμπίνα, η Kia αναφέρει “μεγαλύτερη αλληλεπίδραση των χρηστών με τις νέες τεχνολογίες”, αλλά δεν σταματά να εξηγεί τι σημαίνει αυτό.

Το Niro EV Concept υιοθετεί μπαταρία λιθίου- 64kWh υψηλής χωρητικότητας με τον ηλεκτροκινητήρα να παράγει 150 kW. Είναι όλα συσκευασμένα σε αυτό που αποκαλεί η Kia ένα κινητήριο σύστημα EV της επόμενης γενιάς που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες παραγωγής για οχήματα που προορίζονται για το μέλλον. Η αυτονομία προσεγγίζει τα 383 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement

kia-niro-ev-concept-inter-tsiro-640

Η εταιρία έχει ήδη δεσμευθεί για τουλάχιστον 16 οχήματα παραγωγής με κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025, με πέντε hybrid, άλλα πέντε plug-in hybrid, και άλλα πέντε με πλήρη ηλεκτρική ισχύ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ένα όχημα ηλεκτρικών κυψελών καυσίμου (FCEV) το 2020.

Advertisement