Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη στο Ανόβερο για το νέο ηλεκτροκίνητο Transit (video)

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη στο Ανόβερο για το νέο ηλεκτροκίνητο Transit (video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη στο Ανόβερο για το νέο ηλεκτροκίνητο Transit (video)

ΝΕΑ

Με στόχο να παραμείνει στην κορυφή των επαγγελματικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, η Ford εκσυγχρονίζει το Transit, αποκαλύπτοντας τη νέα, συνδεδεμένη και ηλεκτροκίνητη γενιά του στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι νέα λοιπόν «οικογένεια» Transit με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα και προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης αποκαλύπτεται στη Γερμανία, με τη φετινή Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) να διεξάγεται στις 20-27 Σεπτεμβρίου.

Το νέο Transit 2Τ κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο, με τη μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα να κάνει λόγο για βελτιωμένη κατανάλωση, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και – για πρώτη φορά στην κατηγορία – ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt (mHEV). Παράλληλα, την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει και το καινοτόμο Transit Custom plug-in hybrid (PHEV) van σε μορφή τελικής παραγωγής, πριν το λανσάρισμά του που προγραμματίζεται για το 2019.
Η Ford έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας σε όλη τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη. Το περίπτερο της εταιρίας στο Ανόβερο, θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων με ενσωματωμένα modem – καθώς και νέα προϊόντα που βοηθούν τους διαχειριστές fleet στην βέλτιστη λειτουργία του στόλου τους.

Advertisement
Advertisement

«Το Ανόβερο σηματοδοτεί την άφιξη μιας συναρπαστικής νέας οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων Transit ‘συνδεδεμένων εκ γενετής’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hans Schep, General Manager Επαγγελματικών Οχημάτων της Ford Ευρώπης. «Η προηγμένη συνδεσιμότητα και τα ηλεκτρικά / plugin υβριδικά μας οχήματα που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού ανοίγουν νέες ευκαιρίες για δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας».

Νέο Transit – υψηλότερη παραγωγικότητα, απόδοση mHEV
Το νέο Ford Transit 2Τ θα προσφέρει πιο αποδοτικούς κινητήρες, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, έμφυτη συνδεσιμότητα και προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης όταν λανσαριστεί στα μέσα του 2019, μαζί με μία νέα, κομψή σχεδίαση εμπρός τμήματος και καμπίνα με αυξημένο χώρο φόρτωσης. Εκτός από τους αναβαθμισμένους κινητήρες 2.0L EcoBlue diesel που παρέχουν μειωμένο κόστος ιδιοκτησίας, οι αγοραστές του θα μπορούν να παραγγέλνουν την τεχνολογία mHEV 48-volt σε οχήματα με μηχανικό κιβώτιο για να βελτιώσουν την κατανάλωση, κυρίως σε συνθήκες πυκνής αστικής κυκλοφορίας. Το mHEV ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48-volt. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται επικουρικά για τη λειτουργία του κινητήρα και των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων.

Transit Custom PHEV – μηδενικοί ρύποι χωρίς το άγχος της αυτονομίας
Το Transit Custom PHEV χρησιμοποιεί ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα με στόχο αυτονομίας 50 km με μηδενικούς ρύπους και τον χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost για επέκταση της αυτονομίας. Ο EcoBoost φορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος όταν διανύονται μεγαλύτερες διαδρομές ανάμεσα στις φορτίσεις, παρέχοντας τους διαχειριστές στόλων εξαιρετική απόδοση και ευελιξία, και συνολική αυτονομία πάνω από 500 km. Το PHEV, που θα εκτίθεται σε τελική μορφή παραγωγής στο Ανόβερο, έχει ένα συμπαγές, υγρόψυκτο σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου κάτω από το πάτωμα, διατηρώντας πλήρως τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης του van. Το όχημα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή του τελευταίου Transit Custom, μαζί με τις αποκλειστικές ενδείξεις της έκδοσης PHEV.

Advertisement


Ford Telematics & Ford Data Services – υποστήριξη των στόλων στη διαχείριση των οχημάτων τους
Παράλληλα, η μάρκα ανακοινώνει δύο νέες λύσεις συνδεδεμένων οχημάτων στόλων στο Ανόβερο, που έχουν εξελιχθεί εσωτερικά από την Ford Smart Mobility. Η εξέλιξή τους βασίζεται σε έναν  συνδυασμό έγκυρων πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί από στόλους ποικίλων μεγεθών από πολλούς κλάδους της βιομηχανίας. Η Ford Telematics θα προσφέρει μία διαδικτυακή εφαρμογή για λύσεις που βοηθούν τους διαχειριστές στόλων να βελτιώνουν την αξιοποίηση των οχημάτων τους, να μεγιστοποιούν τη διαθεσιμότητά τους, να βελτιστοποιούν το λειτουργικό κόστος και να ελέγχουν τους οδηγούς τους. Ανεξάρτητα, η Ford Data Services θα επιτρέπει στους διαχειριστές στόλων αν το επιθυμούν να συνεργάζονται με τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων κατηγορίας ΟΕΜ – που θα μεταφέρονται απευθείας από το όχημα στο “cloud” – για τη δημιουργία των δικών τους, ειδικά διαμορφωμένων λύσεων fleet.

Advertisement

Εκεί και το νέο Ranger Raptor
Μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Gamescom στην Κολωνία, το νέο Ranger Raptor κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αυτοκινητιστικό κοινό στο Ανόβερο. Προϊόν εξέλιξης της Ford Performance για τους λάτρεις της off-road οδήγησης, το pick-up θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη στα μέσα του 2019 με την ισχύ μιας έκδοσης Bi-turbo του 2.0L EcoBlue diesel της Ford, ο οποίος αποδίδει 213 PS και ροπή 500 Nm.