Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Porsche 911 Targa

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας Porsche 911 Targa

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Porsche 911 Targa

ΝΕΑ

Η Porsche συμπληρώνει την γκάμα της νέας γενιάς 911, με την δημιουργία της έκδοσης Targa.

Advertisement
Advertisement

 

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 18 μήνες από την εμφάνιση της νέας 911 με κωδικό 992 και σε αυτό το διάστημα έχουν ήδη λανσαριστεί οι δικίνητες Carrera και Carrera S, οι αντίστοιχες τετρακίνητες 4 και 4S, η Cabriolet και οι κορυφαίες Turbo και Turbo S. Τελευταίο μέλος της οικογένειας αποτελεί πλέον η έκδοση Targa,  που έχει τον χαρακτήρα ενός «ενδιάμεσου» ανοιχτού μοντέλου. Όπως και στην προηγούμενη γενιά 991, έτσι και εδώ η φιλοσοφία της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης οροφής παραμένει ίδια και επικεντρώνεται για το χώρο αποκλειστικά πάνω από τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού. Ο χρόνος δίπλωσης και αναδίπλωσης είναι μόλις 19 δευτερόλεπτα, ενώ δεν λείπει το μεγάλο κεντρικό ρολ μπαρ και το πανοραμικό πίσω παρμπρίζ, ενώ οι παραβολές με το ένδοξο παρελθόν είναι και εδώ άμεσες και πιο συγκεκριμένα με την αυθεντική Targa του 1965.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της φίρμας από το Τσούφενχαουζεν προσπάθησαν να κρατήσουν το βάρος της 911 Targa σχετικά χαμηλά, με την υιοθέτηση ελαφρών υλικών, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει (+20 kg βαρύτερη από την Cabrio και +50 kg αντίστοιχα από την Coupe). Porsche 911 Targa είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις. Βασική επιλογή είναι η 911 Targa 4, με το boxer εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 3,0 λίτρων που αποδίδει 385 ίππους και 450 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία Targa 4S διαθέτει το ίδιο μοτέρ με αυξημένη ισχύ 450 ίππους και αντίστοιχα ροπή (530 Nm).

Advertisement

Αμφότερες συνδυάζονται με το οκτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και το νέο χειροκίνητο 7άρι, ενεργό σύστημα ανάρτησης PASM (Porsche Active Suspension Management) και λειτουργία Wet Mode. Εάν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο (βλέπε Covid-19), η νέα 911 Targa θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο Αύγουστο, με τις τιμές να ξεκινούν από τα €128.486 για την Targa 4 και τα €143.956 για την Targa 4S.

Advertisement