Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Με 300 PS το νέο Golf R!

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Με 300 PS το νέο Golf R!

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Με 300 PS το νέο Golf R!

ΝΕΑ

Το κορυφαίο Golf απέχει λίγες εβδομάδες από την επίσημη παρουσίασή του και η Volkswagen μας έδωσε λίγη αλλά σημαντική… τροφή για σκέψη. Η σκοτεινή φωτογραφία αποκαλύπτει τα εμπρός φωτιστικά σώματα του νέου Golf R και το πάνω μέρος του προφυλακτήρα. Συνόδευσε μάλιστα την εικόνα με τον αριθμό «300», κάνοντας τους θαυμαστές των καυτών hatch να πανηγυρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός συμβολίζει λογικά την μέγιστη ισχύ που παράγει ο κινητήρας του sport μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι επελέγη ο 2λιτρος TSI, με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές που έχει στο Audi S3. Αποδίδει δηλαδή 300 PS και 38,7 kgm ροπής (διαθέσιμα από τις 1.800 έως τις 5.500 rpm). Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς και ο κινητήρας θα συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με DSG διπλού συμπλέκτη.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Golf R εμφάνιζε μέγιστη ισχύ 270 PS. Η αύξηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του κινητήρα και ο ταυτόχρονος περιορισμός του βάρους θα προσφέρουν βελτιωμένη επιτάχυνση στο γερμανικό μοντέλο, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται βέβαια ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όσο για τη μεικτή κατανάλωση, αναμένεται να είναι κοντά στα 7 lt/100 km.