Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο αγωνιστικό Audi RS3 LMS

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο αγωνιστικό Audi RS3 LMS

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο αγωνιστικό Audi RS3 LMS

ΝΕΑ

Το νέο αγωνιστικό μοντέλο της Audi προβάλλει πιο εξαγριωμένο από το απερχόμενο, ενώ έχει υποβληθεί και σε σημαντικές βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Audi RS3 LMS προχώρησε η μάρκα από το Ίνγκολσταντ, υποβάλλοντάς το σε αναβαθμίσεις που αφορούν τόσο το μηχανικό όσο και το τεχνολογικό σκέλος.

Το μοντέλο το οποίο προσφέρεται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε Πρωταθλήματα Αγώνων Τουρισμού βασίζεται στο καλούπι του απλού Audi A3, σε μια κατά πολύ πιο… εξτρεμιστική εκδοχή. Πολύ πιο εξαγριωμένο προβάλλει και συγκριτικά με το απερχόμενο αγωνιστικό RS3 LMS.

Advertisement
Advertisement

Οι διαφορές εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος με πιο «επιθετική» γρίλια, μεγεθυμένες εισαγωγές αέρα και διπλή εσοχή στο καπό. Τα «πλευρά» κοσμούνται από αναθεωρημένες πολυάκτινες ζάντες, ενώ στο πίσω μέρος το βλέμμα μαγνητίζει η κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, όπως και η μεγαλεπήβολη αεροτομή. Ιδιαίτερο είναι και το livery της Audi Sport που διακοσμεί το αγωνιστικό RS3 LMS με τις έντονες άσπρες, μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες.

Σε επίπεδο κινητήρα, το «θηρίο» της Audi «φορά» τον ίδιο 2λιτρο 4κύλινδρο που συναντήσαμε στην προηγούμενη γενιά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 340 ίππους στις 6.250 σ.α.λ και 420 Nm από τις 2.500 σ.α.λ.

Advertisement

Ένα πλήρως αναβαθμισμένο διαδοχικό 6τάχυτο σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο διοχετεύει την κίνηση στον εμπρός άξονα, ο οποίος εξοπλίζεται από ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με δίσκους ρυθμιζόμενης προφόρτισης.

Σε επίπεδο ασφαλείας, το RS3 LMS εξοπλίζεται με roll cage κατασκευασμένο από ατσάλινους σωλήνες, ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, ενισχυμένη αγωνιστικά καθίσματα, σύστημα πυρόσβεσης κ.ο.κ.

Advertisement

Οι αλλαγές, τέλος, αφορούν και το σύστημα ανάρτησης, με βελτιστοποιημένα γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα και διάταξη πολλαπλών (4) συνδέσμων στον πίσω.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Νέο Audi Q2: Με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης

«Γυαλιά-καρφιά» δεκάδες Audi από την έκρηξη στη Βηρυτό (video)

Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)