Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη Ferrari P80/C (VIDEO)

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη Ferrari P80/C (VIDEO)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη Ferrari P80/C (VIDEO)

ΝΕΑ

Η P80/C είναι το νέο δημιούργημα της Ferrari που βασίζεται στην 488 GT3 και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

 

Περίπου 4 χρόνια εξέλιξης χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το project από τη Ferrari αλλά όπως φαίνεται το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσμονή των φίλων της μάρκας και τις προσδοκίες όλου του petrolhead κοινού. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία ενός πελάτη που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, με ένα απλό brief: θα έπρεπε να είναι ένα «κράμα» αισθητικής που συνδέει τα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ferrari με τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων για τις πίστες όπου προορίζεται να χρησιμοποιηθεί.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari από κοινού με τον πελάτη της, αποφάσισαν να χρησιμοποιηθεί ως βάση το πλαίσιο της 488 GT3, τόσο για τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει, όσο και για το μεγαλύτερο μεταξόνιο (σε σχέση με την 488 GTB). Αυτή η επιλογή έδωσε περισσότερο «χώρο» στο σχεδιαστικό τμήμα προκειμένου να αποδώσει το καλύτερο που θα μπορούσε. Κάπως έτσι, ο χώρος για τον οδηγό και τον συνοδηγό, έχει έρθει «πιο μπροστά», αφήνοντας περισσότερο χώρο στο πίσω μέρος για να δείχνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο επιθετικό.

Advertisement

Στα σχεδιαστικά highlights του μοντέλου, συγκαταλέγονται και τα μυώδη τόξα πάνω από τους τροχούς, καθώς και τα αεροδυναμικά βοηθήματα τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Εξετάζοντας την εξωτερική εμφάνιση του μοναδικού αυτού δημιουργήματος, μπορεί να εντοπίσει κανείς αναφορές στα 330 P3/4, Dino 206 S καθώς και στη , που έχουν γράψει τις δικές τους χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της Ferrari. Το μοντέλο έχει δύο διαφορετικά set up ανάλογα με το περιβάλλον που θέλει να κινηθεί ο κάτοχός του. Το ένα που αφορά την οδήγησή του στην πίστα, έχει τροχούς 18 ιντσών με κεντρικό μπουλόνι για ταχύτερη αλλαγή ελαστικών και τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ για τις χαλαρές βόλτες και την επίδειξη το set up περιλαμβάνει τροχούς 21 ιντσών και απαλοιφή των αεροδυναμικών βοηθημάτων που κάνει την εικόνα του μοντέλο πολύ πιο «καθαρή».

Advertisement

Η P80/C είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα. Ο κωδικός του κόκκινου χρώματος που έχει επιλεγεί για το αμάξωμα, είναι Rosso Vero ενώ στο εσωτερικό που είναι σχεδόν ίδιο με αυτή της 488 GT3, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ύπαρξη του roll cage που έχει «ενσωματωθεί» στην εικόνα του αυτοκινήτου. Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα αλλά και των επιδόσεων του μοντέλου, η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως η P80/C θα εφοδιάζεται με τον ίδιο twin-turbo V8 κινητήρα των 3,9 λίτρων , ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.