Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έτσι έριξαν οι Ρώσοι το Αμερικάνικο drone (+video)

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Έτσι έριξαν οι Ρώσοι το Αμερικάνικο drone (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έτσι έριξαν οι Ρώσοι το Αμερικάνικο drone (+video)

ΝΕΑ

Ένα video που μόλις βγήκε στην δημοσιότητα δείχνει ότι όντως οι Ρώσοι είναι υπεύθυνοι για την πτώση του αμερικάνικου drone.

Advertisement
Advertisement

Το θερμό επεισόδιο με την πτώση του αμερικάνικου drone στην Μαύρη Θάλασσα, παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις, καθώς ένα video που κυκλοφόρησε από την πλευρά των Αμερικανών (από το Defence Visual Information Distrubition Service) κάνει ξεκάθαρο ότι το drone έπεσε με ευθύνη των Ρώσων.

Όπως βλέπουμε στο αποκαλυπτικό video, δύο Ρώσικα Su-27 περνούν από πολύ κοντινή απόσταση από το MQ-9 αφήνοντας πίσω τους καύσιμα.

Η προσπάθεια κατάρριψης γίνεται σε δύο στάδια, και στο δεύτερο πέρασμα φαίνεται να υπάρχει επαφή με το ρώσικο μαχητικό.

Advertisement
Advertisement

Η κάμερα μπλοκάρει και όταν επανέρχεται βλέπουμε τον έλικα να έχει χτυπηθεί, με αποτέλεσμα οι χειριστές του drone να το ρίξουν στην θάλασσα σε διεθνή πάντως ύδατα.

Η Μόσχα παραδέχεται ότι αναχαίτισε το drone με μαχητικά αεροσκάφη, αλλά αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρριψή του.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, έχει επισημάνει στο CNN ότι οι ΗΠΑ «έχουν λάβει μέτρα» ώστε να διασφαλίσουν ότι το drone ή ο εξοπλισμός του δεν θα πέσουν σε εχθρικά χέρια.

Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που μια χώρα του ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι έχασε εξοπλισμό τον οποίο χειριζόταν η ίδια στην περιοχή αυτή.

Το περιστατικό πάντως αποκαλύπτει και μία πολύ “ενδιαφέρουσα” μέθοδο κατάρριψης ενός drone, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν πανάκριβα όπλα. Μία “αθόρυβη” και αρκετά έξυπνη μέθοδος που θα πρέπει να μας απασχολήσει για κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον και στα δικά μας μέρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται τα ελληνικά drones που θα κατακτήσουν τους αιθέρες!
Ξεκινά το δεύτερο και πιο εξελιγμένο ελληνικό drone
Χρηματοδότηση νέου πιο σύνθετου drone made in Greece!