Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έρχεται το… i8 της Volvo

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Έρχεται το… i8 της Volvo

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Έρχεται το… i8 της Volvo

ΝΕΑ

To εντυπωσιακό πρωτότυπο Concept Coupe που έκλεψε την παράσταση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, έχει -σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο- δημιουργήσει ευχάριστους πονοκεφάλους στα «μεγάλα κεφάλια» της Σουηδικής εταιρείας. Το αρχικό πλάνο δεν προέβλεπε την παραγωγή ενός τόσο ακριβού (σε παραγωγή) αυτοκινήτου. Και αυτό γιατί, πέρα από την τεχνολογία που θα φέρει (διαβάστε πιο κάτω), θα είναι ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι Σουηδοί τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά, η αποθεωτική υποδοχή που επιφύλαξε το Ευρωπαϊκό κοινό στην πρωτότυπη μορφή του αυτοκινήτου, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος ρωτώντας γι’ αυτό στις εκθέσεις της Volvo, βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους ιθύνοντες της Σουηδικής εταιρείας.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στο επόμενο Δ.Σ. στο Γκέτεμποργκ θα τεθεί θέμα για την παραγωγή του coupe, το οποίο μάλιστα, εφόσον παραχθεί, θα τεθεί απέvαντι στην BMW i8, που μόλις κυκλοφόρησε στην Ευρώπη.

Μαθαίνουμε πως το coupe της Volvo θα διαθέτει έναν diesel 1.6lt της νέας οικογένειας «Drive-E», που θα διαθέτει turbo αλλά και κομπρέσορα. Αυτός θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ των δύο να φθάνει τους 400 PS. Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα θα φορτίζονται και από μία οικιακή πρίζα, ενώ το coupe θα έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο ηλεκτρικά, με μηδενική κατανάλωση δηλαδή και μηδενικούς ρύπους.
Ο κινητήρας πετρελαίου θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας στον εμπρόσθιο και η κίνηση θα περνάει, από το νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, σε όλους τους τροχούς, όταν το σύστημα θα δουλεύει σε πλήρη ισχύ. Όταν θα δουλεύει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας το αυτοκίνητο θα είναι προσθιοκίνητο.

Σημειώστε πως η Volvo ήταν η πρώτη εταιρεία που έβγαλε σε μαζική παραγωγή ένα Plug-in μοντέλο, το V60.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε τη δοκιμή που έχουμε κάνει σε αυτό, ΕΔΩ.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας…
[nggallery id=2939]