Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Volvo XC40 Electric

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Volvo XC40 Electric

Mobility

Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του Volvo XC40 Electric

Mobility

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo έχει πολλές πρωτιές με την κυκλοφορία του νέου Electric XC40 στις 16 Οκτωβρίου. Όχι μόνο είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, αλλά θα είναι και το πρώτο που θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα πληροφοριών / ψυχαγωγίας Android.

Advertisement
Advertisement

 

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αποκάλυψης του ηλεκτρικού SUV της , η Volvo, εντείνει τις κινήσεις marketing  για να υποστηρίξει την κυκλοφορία του νέου μοντέλου, με ελεγχόμενες διαρροές πληροφοριών.

Advertisement
Advertisement

Την εβδομάδα αυτή η Volvo ανακοίνωσε ότι το SUV θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει ένα ενσωματωμένο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας που υποστηρίζεται από τις εφαρμογές Android, επιτρέποντας την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Χάρη σε αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει μεγαλύτερες ενημερώσεις over-the-air, όχι μόνο στο XC40 άλλα και σε άλλα αυτοκίνητα της .

«Σας προσφέρουμε την ίδια εμπειρία χρήσης στο αυτοκίνητό σας, με αυτήν του smartphone σας, για ασφαλή αλληλεπίδραση κατά την οδήγηση», δήλωσε ο Henrik Green, Chief Technology Officer της Volvo Cars και πρόσθεσε: «Με την εισαγωγή ενημερώσεων και  αναβαθμίσεων για όλα, από τη συντήρηση έως τις πιο απλές εφαρμογές, το αυτοκίνητο παραμένει ανανεωμένο όπως τα άλλα ψηφιακά προϊόντα σας». Επιπλέον, το σύστημα Android θα ενσωματωθεί πλήρως στην υπηρεσία Volvo On Call, επιτρέποντας την ανάπτυξη λειτουργιών όπως η κατάσταση της μπαταρίας και η παρακολούθηση επιπέδων φόρτισης.

Advertisement

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές, οι Σουηδοί κρατούν τις πληροφορίες αυτές για την παρουσίασή του μοντέλου. Τα μόνα πράγματα, που γνωρίζουμε επισήμως είναι ότι το XC40 χρησιμοποιεί μια μπαταρία εγκατεστημένη στη μέση της δομής του αμαξώματος του αυτοκινήτου για χαμηλότερο κέντρο βάρους και κατά συνέπεια καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Advertisement