Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αποφασιστικό βήμα της Γερμανίας στα αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποφασιστικό βήμα της Γερμανίας στα αυτόνομα οχήματα

Mobility

Αποφασιστικό βήμα της Γερμανίας στα αυτόνομα οχήματα

Mobility

Η Γερμανική νομοθεσία βρίσκεται πολύ κοντά στην θεσμοθέτηση του κατάλληλου πλαισίου για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων σε συγκεκριμένες διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Η αυτόνομη οδήγηση έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίσημη πρεμιέρα της στους ευρωπαϊκούς δρόμους καθώς η Γερμανία ετοιμάζει στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε αυτόνομα μικρά επιβατικά λεωφορεία και οχήματα μεταφορών εμπορευμάτων να εκτελούν προκαθορισμένα δρομολόγια.

Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν πως αυτή είναι η πρώτη επίσημη κίνηση παγκοσμίως για την νομοθέτηση της χρήσης και αξιοποίησης αυτόνομων οχημάτων. Η σχετική τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη όλων των συστημάτων που απαιτούνται για την διαμόρφωση των συνθηκών ασφαλείας αναφορικά με την κίνηση ενός αυτόνομου οχήματος. Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην περεταίρω εξέλιξη θα παίξουν σίγουρα και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν από την χρήση αυτόνομων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

self driving shuttle

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη κίνηση της Γερμανίας αναμένεται να της δώσει σημαντικό προβάδισμα στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης η οποία θα αλλάξει σημαντικά όλο τον χώρο των μεταφορών. Προς το παρόν εκτός Ευρώπης οι πιο σημαντικές προσπάθειες είναι αυτές των εταιριών Waymo και Cruise στις ΗΠΑ όπως και της Baidu στην Κίνα.

Η γερμανική νομοθεσία αναμένεται να επιτρέψει την χρήση αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, πράγμα που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί μόνο του σε συγκεκριμένες συνθήκες και περιβάλλον. Ο σχετικός νόμος θα προβλέπει πως τα αυτόνομα οχήματα θα βρίσκονται κάτω από  ανθρώπινη επίβλεψη και θα υπάρχει δυνατότητα ανάληψης του ελέγχου τους από χειριστή που είτε θα κάθεται μέσα στο όχημα, είτε θα το παρακολουθεί ασύρματα. Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί στη γερμανική βουλή πιθανότατα θα δούμε τα πρώτα αυτόνομα οχήματα μέσα στην επόμενη χρονιά.

self driving shuttle

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (VIDEO)
Αυτόνομα ταξί της αμερικάνικης Cruise παρήγγειλε το Dubai
Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90