Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τις οθόνες… στις φωνητικές εντολές

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τις οθόνες… στις φωνητικές εντολές

ΝΕΑ

Από τις οθόνες… στις φωνητικές εντολές

ΝΕΑ

Παλαιότερα τα αυτοκίνητα στερούνταν ψηφιακών οθονών στο ταμπλό. Η ζωή (και η τεχνολογία) ήταν απλούστερη τότε. Εντάξει, η μουσική από ένα ηχοσύστημα ήταν αρκετή, κάτι που θεωρούνταν πολυτελές εάν διέθετε CD player. Σήμερα έχουμε τις οθόνες, για αύριο θα μας πει η Audi…

Advertisement
Advertisement

 

Σήμερα το σύνηθες είναι μια τεράστια οθόνη που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό. Παρόλο που σε καμία περίπτωση δεν παραπονιόμαστε γι αυτή την τεχνολογική εξέλιξη, η Audi διαφέρει στην πρόβλεψη του μέλλοντος. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, δήλωσε ότι το μέλλον των οθονών είναι θολό, με τις ψηφιακές ενδείξεις να γίνονται λιγότερες σε 10 χρόνια. Ο Lichte πρόσθεσε μια αίσθηση αβεβαιότητας στην πρόβλεψή του.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβεί λόγω των προβολών του HUD. Αυτό θα είναι το τέλος μιας εποχής για τις ψηφιακές οθόνες. Ο φωνητικός έλεγχος σε εικονικά πιλοτήρια θα είναι το κλειδί για ένα μέλλον με λιγότερες οθόνες. Το μέλλον αντανακλάται στο ηλεκτρικό crossover Audi Q4 E-Tron. Το νέο μοντέλο που αποκαλύφθηκε στη Γενεύη αποτελεί χωρίς περιστροφές το μέλλον των Audi. Η παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος προγραμματίζεται σε δύο έτη, το 2021. Όπως φαίνεται θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από δύο δεκαετίες, όταν οι ψηφιακές οθόνες δεν κατέκλυζαν τα εσωτερικά των αυτοκινήτων.