Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τη Lotus του Bond…στο αγροτικό της Tesla

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τη Lotus του Bond…στο αγροτικό της Tesla

ΝΕΑ

Από τη Lotus του Bond…στο αγροτικό της Tesla

ΝΕΑ

Ο Elon Musk αποκάλυψε πως η έμπνευση για τη σχεδίαση του Cybertruck, προήλθε από τη θρυλική Lotus της ταινίας του James Bond.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία πίσω από τη σχεδίαση του Cybertruck, το οποίο μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές από τη μέρα που αποκαλύφθηκε επισήμως, έχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο Musk, με τον αγαπημένο του τρόπο (μέσω Twitter) αποκάλυψε πως για την εμφάνιση του Cybertruck, η έμπνευση προέκυψε από τη Lotus του James Bond (The Spy Who Loved Me του 1977, με Roger Moore στο ρόλο του υπερπράκτορα) η οποία κατά τη διάρκεια της ταινίας, μετατρέπεται σε υποβρύχιο.

Advertisement
Advertisement

Για την ακρίβεια, η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από την έμπνευση, έχει να κάνει με το πώς έφτασε το στατικό μοντέλο της ταινίας να είναι μέρος της προσωπικής συλλογής του Elon Musk. Το στατικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Bond, αφού ταξίδεψε για τις ανάγκες της προώθησης της ταινίας σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, «χάθηκε» σε κάποια αποθήκη. Το 1989, το περιεχόμενο της –εγκαταλελειμμένης μέχρι τότε- αποθήκης, περιήλθε στην ιδιοκτησία ενός ζεύγους από το Long Island που στη σχετική δημοπρασία, κέρδισε καταβάλλοντας το ποσό των 100 δολαρίων.

Η δημοπρασία αυτή ήταν «τυφλή», υπό την έννοια πως δεν μπορούσαν να δουν οι συμμετέχοντες το περιεχόμενο της αποθήκης, κάνοντας στην ουσία «τυφλά χτυπήματα»- εξ ου και το χαμηλό τίμημα για το σύνολο του περιεχομένου. Φυσικά η έκπληξη ήταν τεράστια για τους νικητές της δημοπρασίας, μια και βρέθηκαν χωρίς στην ουσία να το ξέρουν, με ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι από την ιστορία του κινηματογράφου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, χωρίς ρόδες, οι φήμες λένε πως είναι κανονικά προετοιμασμένο ως υποβρύχιο, πράγμα που σημαίνει πως όταν κατασκευάστηκε, είχε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να κινηθεί στο βυθό, χωρίς να κινδυνέψουν οι επιβάτες του.

Advertisement

Η καμπίνα ήταν στεγανοποιημένη επαρκώς, ενώ διέθετε και τις απαραίτητες δεξαμενές με αέρα για τους επιβάτες αλλά και για το απαιτούμενο έρμα προκειμένου να βυθίζεται ή να αναδύεται κατ’ επιλογή. Το αυτοκίνητο παρέμεινε στην ιδιοκτησία του ζεύγους, έως το 2013 όπου σε δημοπρασία του Οίκου RM Sotheby’s πουλήθηκε σε –τότε- άγνωστο αγοραστή έναντι του ποσού των 800.000 δολαρίων (722.400 ευρώ). Όπως προκύπτει λοιπόν, ο «άγνωστος αγοραστής» του 2013 ήταν ο Elon Musk- και η συνέχεια από εκεί και μετά, είναι γνωστή για να φτάσουμε στο Cybertruck του 2019.

Advertisement

 

 

Advertisement