Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από πόσο ξεκινά η Lotus Emira;

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από πόσο ξεκινά η Lotus Emira;

ΝΕΑ

Από πόσο ξεκινά η Lotus Emira;

ΝΕΑ

Το βρετανικό σπορ μοντέλο που ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα ήδη έχει ζήτηση από το κοινό που την περίμενε πώς και πώς…

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλά χρόνια η Lotus επανέρχεται στο προσκήνιο με τη νέα Emira. Όπως διαβάσατε και είδατε πριν από μερικές ημέρες, το Newsauto ήταν το μοναδικό Μέσο που όχι μόνο υποδέχτηκε το βρετανικό σπορ μοντέλο αλλά «ξήλωσε» και τα προστατευτικά αυτοκόλλητα που ήταν τοποθετημένα στα δύο αυτοκίνητα.

Είναι ξεκάθαρο πως η Emira είναι ένα μοντέλο που αλλάζει τη Lotus. Όπως θα έχετε δει από τις εικόνες αλλά και video, το σπαρτιάτικο στυλ που μας είχε συνηθίσει η μάρκα επί δεκαετίες, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, που μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι το γεγονός πως διαθέτει ακόμα και… ποτηροθήκες!

Advertisement
Advertisement

Τα… σπάει η δίλιτρη έκδοση

Εκτός από το όνομα και τη σχεδίαση, εκεί που θα «χτυπήσει» δυνατά η μάρκα είναι στον τομέα των κινητήρων, καθώς διαθέτει στη γκάμα της ένα «μικρό» μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2.0 λίτρων.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο η έκδοση των 3.5 λίτρων με τους 400 ίππους, αλλά πολύ σύντομα και στις αρχές του 2023 θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι πιο προσιτές εκδόσεις.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως ο κινητήρας των 2.0 λίτρων προέρχεται από την AMG, αποδίδει 360 ίππους και προσφέρει επιδόσεις που μεταφράζονται σε 4,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 αλλά και σε 282χλμ./ώρα όσον αφορά την τελική ταχύτητα.

Στο 1/3 η τιμή συγκριτικά με ένα super car

Advertisement

Το σπορ μοντέλο που θα τολμούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα baby super car αλλά σε τιμή που βρίσκεται στο 1/3, κοστολογείται στα 115.000 ευρώ περίπου.

Ήδη το ενδιαφέρον ακόμα και του ελληνικού κοινού που επιλέγει τέτοια αυτοκίνητα είναι υψηλό και πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε τη Lotus Emira να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι θέλουν τον «Μινώταυρο»;
Οριστικό! Δεν αυξάνονται τα διόδια – Έρχεται χιλιομετρική χρέωση
Ο πόλεμος της ασφάλτου – 464 νεκροί από την αρχή του έτους