Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των SUV…

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο: Ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των SUV…

ΝΕΑ

Απίστευτο: Ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των SUV…

ΝΕΑ

Σαν να μη μας έφταναν τα προβλήματα που έχουμε, προκύπτουν διαρκώς και νέες ανοησίες των social media που δυσκολεύουν την ζωή μας χωρίς κανένα λόγο.

Advertisement
Advertisement

Ξεκίνησε σαν πλάκα και με έναν μικρό κύκλο συμμετεχόντων, όμως φαίνεται ότι έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε μία σοβαρή μάστιγα, ιδίως στις μεγάλες πόλεις.

Στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον τα SUV, τα οποία μία ομάδα ακτιβιστών με διασυνδέσεις σε αρκετές χώρες, τα βανδαλίζουν θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα μεγάλα οχήματα.

H νέα δραστηριότητα των ομάδων αυτών έχει ως στόχο τα ελαστικά των SUV. Mία νέα ομάδα που εμφανίστηκε πρόσφατα, με την ονομασία “Tire Extinuishers” έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές διασυνδέσεις σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με “ενημέρωση” που έκαναν μέσω των social media, υποστηρίζουν ότι μέσα σε μία νύχτα ξεφούσκωσαν τα λάστιχα σε 600 SUV, σε μία “παγκόσμια δράση” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η οργάνωση μάλιστα έχει και υψηλούς στόχους, καθώς αυτή η “παγκόσμια δράση” σκοπεύει να έχει πάνω από 10.000 ξεφουσκωμένα ελαστικά από SUV μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκονταν στην Βρετανία, 252 τον αριθμό, με την Ελβετία και την Δανία να ακολουθούν με 60 και 50 αυτοκίνητα αντίστοιχα.

Advertisement

Το “ιδεολογικό υπόβαθρο” αυτής της οργάνωσης σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την χρήση των SUV μέσα στις πόλεις.

Advertisement

Για να έχουμε μία εικόνα σχετικά με τις “αγαθές” προθέσεις των εμπλεκομένων σε αυτή την αναστάτωση, είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη δράση τους δεν τους απασχόλησαν μόνο τα κλασικά SUV αλλά ξεφούσκωσαν λάστιχα ακόμα και από ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία προφανώς και δεν μολύνουν.

Οι ευαισθητοποιημένοι ακτιβιστές εστιάζουν στα SUV και τα θεωρούν μη αποδεκτά, γιατί, όπως λένε, κάνουν τους δρόμους πιο επικίνδυνους, μολύνουν περισσότερο και αποτελούν μία κλιματική καταστροφή. Μάλιστα ζητούν και υψηλότερους φόρους για τα SUV.

Στις χώρες που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο, οι Αρχές δεν έχουν πάρει επίσημη θέση ελπίζοντας όλο αυτό να “ξεφουσκώσει” μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει πριν αρχίσει η συγκεκριμένη μόδα να εμφανίζεται και στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή Audi Q4 Sportback 50 e-tron – Τα SUV σε άλλο επίπεδο
Αυτό είναι το ευρωπαϊκό Top 10 στα SUV και τα ηλεκτρικά
Τι θέλουν οι κάτοχοι 4Χ4 και SUV από το αυτοκίνητό τους;