Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο! Είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα σε 30 αυτοκίνητα και αθωώθηκε

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα σε 30 αυτοκίνητα και αθωώθηκε

ΝΕΑ

Απίστευτο! Είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα σε 30 αυτοκίνητα και αθωώθηκε

ΝΕΑ

Οι Αρχές αποκάλυψαν ότι το κράτος έχασε χρήματα από τους δασμούς ενώ επίσης διαπίστωσε πως είχαν γυριστεί τα χιλιόμετρα σε πάνω από 30 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Απίστευτη και όμως Ελληνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια υπόθεση που εκδικάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα και αθωώθηκε έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στον οποίο οι Αρχές εντόπισαν πάνω από 30 αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα!

Ακούγεται απίστευτο όμως πραγματικά συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα όσοι ήταν παρόντες στην δικαστική αίθουσα δεν πίστευαν στα αυτιά τους από την απόφαση της έδρας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr κάποιος καταναλωτής ο οποίος εξαπατήθηκε από επιτήδειο έμπορο πραγματοποίησε ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές (Οικονομική Αστυνομία) σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας όχι μόνο εξαπατά τους καταναλωτές αλλά κλέβει και το Ελληνικό κράτος.

Ο λόγος εστιάζονταν στο γεγονός ότι ο επιτήδειος έμπορος αύξανε τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που εισήγαγε ώστε να πληρώνει μικρότερους δασμούς και στη συνέχεια τα μείωνε όχι στα επίπεδα που πραγματικά βρίσκονταν αλλά κατά δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερα ώστε να εξαπατά και τους καταναλωτές.

Αν κάποιος καταναλωτής ανακάλυπτε πως το όχημα που είχε αγοράσει είχε γυρισμένα χιλιόμετρα ο επιτήδειος έμπορος των διαβεβαίωνε ότι τα αυξημένα χιλιόμετρα που αναγράφονταν στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης ήταν ψεύτικα για να πληρώσει χαμηλότερους δασμούς και να μειώσει με αυτό τον τρόπο τις τιμές λιανικής.

Advertisement

Ωστόσο κάποιος πελάτης του προφανώς δεν πείστηκε από τα «παραμύθια» του και έκανε ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές ώστε ο συγκεκριμένος επιτήδειος να σταματήσει να εξαπατά το κράτος και τους καταναλωτές. Οι Αρχές εκτιμούν πως ο λόγος που η καταγγελία ήταν ανώνυμη εστιάζεται στο γεγονός πως ο καταναλωτής μάλλον φοβήθηκε την αντίδραση του επιτήδειου εμπόρου…

Έτσι λοιπόν οι Αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου και ανακάλυψαν πως πάνω από 30 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο κατάστημα είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα και κατόπιν συνέταξαν το πόρισμά τους και η υπόθεση οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.

Advertisement

Παρά το γεγονός πως τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα οι δικαστές για κάποιον λόγο αθώωσαν τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων! Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που αθωώθηκε ο έμπορος οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχε φυσική παρουσία από κάποιον καταγγέλλοντα ωστόσο και πάλι κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί αντιμετώπισαν με αυτόν τον τρόπο οι δικαστές το πόρισμα των Αρχών.

Πάντως υπεύθυνος για την εμπορία μεταχειρισμένων του επιτήδειου επιχειρηματία εμφανίστηκε ένα παππούς με ηλικία άνω των 80 ετών!

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πάνω από 850 κλήσεις «έκοβε» καθημερινά η Τροχαία Αττικής τον Φεβρουάριο

Χάος με τις κλήσεις από δίκυκλα και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Σε ποια χώρα σημείωσαν ρεκόρ-ανόδου 243% τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα