Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εταιρεία ζητάει χρήματα για να έχεις ολόκληρη τη μπαταρία σου

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εταιρεία ζητάει χρήματα για να έχεις ολόκληρη τη μπαταρία σου

ΝΕΑ

Εταιρεία ζητάει χρήματα για να έχεις ολόκληρη τη μπαταρία σου

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία μπλοκάρει την έξτρα χωρητικότητα της μπαταρίας που έχεις αγοράσει και ζητά τρελά λεφτά για να την απελευθερώσει.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα δεκάδες παράπονα που ακούγονται για την Tesla και τις παράλογες χρεώσεις στους πελάτες της έρχεται να προστεθεί άλλη μία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα αφορά ένα οδηγό που αγόρασε μεταχειρισμένο ένα Tesla Model S P60.

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης αυτός ανακάλυψε ότι ενώ η μπαταρία είναι έτσι και αλλιώς στις 90 kWh αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο τις 60 kWh.

Advertisement
Advertisement

Για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» την έξτρα χωρητικότητα, ο ιδιοκτήτης της Tesla θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρία περίπου 4.500 δολάρια.

Η Tesla ξεκίνησε την πρακτική της πώλησης ενός αυτοκινήτου με ένα πακέτο μπαταριών με περιορισμό λογισμικού πριν τουλάχιστον 5 χρόνια ή και περισσότερα.

Πωλούσε δηλαδή ένα πακέτο μπαταρίας 60 kWh αλλά το περιόριζε ηλεκτρονικά στις 40 kWh. Εκτός αν ο αγοραστής αποφάσιζε να πληρώσει επιπλέον χρήματα.

Advertisement

Στην περίπτωση που μας απασχολεί με το νέο περιστατικό, το εν λόγω Model S ήταν αρχικά εξοπλισμένο με μια μπαταρία 60 kWh, αλλά τώρα έχει ένα νεότερο πακέτο 90 kWh.

Όταν έμαθε ότι είχε επιπλέον χωρητικότητα και ότι η Tesla ήταν διατεθειμένη να την ξεκλειδώσει μόνο για 4.500 δολάρια, ο νέος ιδιοκτήτης διαμαρτυρήθηκε έντονα στα social media λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλά μία τόσο μεγάλη μπαταρία να και καταναλώνει ενέργεια χωρίς να κερδίζει τίποτα.

Advertisement

Επίσης, όπως λέει, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αφού έχει δωρεάν φόρτιση στους supercharger της εταιρίας, ποιος ο λόγος να μην έχει εξ αρχής τη μπαταρία στην πλήρη χωρητικότητά της.

Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι αυτό έχει και τα καλά του, μιας και τώρα μπορεί -πληρώνοντας βέβαια- να έχει μία φρέσκια και μεγάλη μπαταρία.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η Tesla έχει βρει δεκάδες τρόπος για να τα αρπάζει από τους πελάτες. Και η εφευρετικότητά της δεν φαίνεται να περιορίζεται από τίποτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μην υποτιμήσεις ποτέ αυτό το Tesla! (+video)
Tesla: Οι μειώσεις τιμών έφεραν ρεκόρ αλλά έρχονται αυξήσεις
H Tesla τώρα και στη Θεσσαλονίκη