Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στη Γερμανία λόγω… Uber

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στη Γερμανία λόγω… Uber

ΝΕΑ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες Ταξί στη Γερμανία λόγω… Uber

ΝΕΑ

Η πιθανή άρση περιορισμών στην Uber ή άλλες παρόμοιες εταιρείες στη Γερμανία οδήγησαν σε κινητοποιήσεις τους ιδιοκτήτες Ταξί.

Advertisement
Advertisement

Άφαντα ήταν τα Ταξί στη Γερμανία καθώς οι ιδιοκτήτες τους σε πάνω από 30 μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν απεργία καθώς φοβούνται ότι θα πτωχεύσουν σε περίπτωση που απελευθερωθούν οι εταιρείες τύπου Uber.

Στο Αμβούργο, το Ντίσελντροφ και σε άλλες πόλεις τα ταξί ήταν εξαφανισμένα ενώ στο Βερολίνο οι ιδιοκτήτες Ταξί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος των κινητοποιήσεων έχει να κάνει με τα σχέδια του Γερμανικού υπουργείου Μεταφορών να απελευθερώσει την αγορά των Ταξί αλλά και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων καταργώντας τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στις εταιρείες τύπου Uber.

Σήμερα τα αυτοκίνητα αυτών των εταιρειών υποχρεούνται να επιστρέψουν στην έδρα της επιχείρησης πριν πάρουν νέο πελάτη. Μελλοντικά όμως οι οδηγοί τους θα έχουν τη δυνατότητα όπως και τα ταξί να παίρνουν πελάτες και όταν βρίσκονται καθ’ οδόν.

Η κατάργηση των περιοριστικών κανονισμών θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό για τους 250.000 οδηγούς ταξί στη Γερμανία ενώ η Ομοσπονδία τους εκτιμά ότι πολλά μέλη της θα οδηγηθούν σε πτώχευση.

Advertisement

Ο υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Γερμανίας κ. Αντρέας Σόιερ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι: «Τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και ούτε έχει καν ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία».