Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aπεργία στο Μετρό-Ταλαιπωρία στους δρόμους

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aπεργία στο Μετρό-Ταλαιπωρία στους δρόμους

ΝΕΑ

Aπεργία στο Μετρό-Ταλαιπωρία στους δρόμους

ΝΕΑ

Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό, θα πρέπει να μετακινηθούν είτε με τα λεωφορεία είτε με τα αυτοκίνητά τους, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων – Κανονικά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Με γερά νεύρα θα πρέπει να οπλιστεί σήμερα, Πέμπτη το επιβατικό κοινό του Μετρό, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει άλλο τρόπο μεταφοράς.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) της ΣΤΑΣΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ενάντια «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Η απεργία ξεκίνησε με την έναρξη της βάρδιας, στις 05.30 το πρωί, και θα διαρκέσει έως τη λήξη της, στις 23.59 το βράδυ.

Advertisement
Advertisement

Οι επιβάτες θα πρέπει να μετακινηθούν είτε με τα λεωφορεία είτε με τα αυτοκίνητά τους. Τα περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα αναμένονται στις λεωφόρους Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφισίας, Ηλιουπόλεως, Βασιλίσσης Σοφίας στην κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας, Επίσης, δυσκολίες θα υπάρξουν στην Αλεξάνδρας και στους δρόμους του κέντρου, κυρίως γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια. Όσοι εργάζονται στις περιοχές αυτές, μεταβαίνουν κατά κύριο λόγο με το μετρό.

Ήδη από τις 7 το πρωί με αργές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην Ηλιουπόλεως, τη Βουλιαγμένης και στην κάθοδο της Μεσογείων, ενώ σταδιακά η κίνηση επεκτείνεται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους 

Advertisement

Αν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λειτουργίας του μετρό της Αθήνας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη μετάβαση στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σημειώνουν ότι με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη για άμεση κατάργηση της χάρτινης μηνιαίας κάρτας στις αρχές Οκτωβρίου και την αντικατάσταση της από «έξυπνη» κάρτα μέσα σε έναν μήνα έχει δημιουργηθεί χάος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Advertisement

Ακόμη τονίζουν ότι «το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα».

Καταλήγοντας επισημαίνουν για πολλοστή φορά «ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές. Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου».

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους 

Advertisement