Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα; – Η ημέρα που θα κριθούν όλα

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα; – Η ημέρα που θα κριθούν όλα

ΝΕΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα; – Η ημέρα που θα κριθούν όλα

ΝΕΑ

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι συγκεκριμένος, αλλά σίγουρα όλα μπορούν να μεταβληθούν προς το καλύτερο ή προς στο χειρότερο, ανάλογα με τη συμπεριφορά του κόσμου και την εξάπλωση του ιού…

 

Advertisement
Advertisement

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων» είπε ο κ.Τσιόδρας στη Σαββατιάτικη ενημέρωση και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων».

Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός» τόνισε ο Καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Να από ποια εταιρεία ξεκίνησε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη…

Advertisement
Advertisement

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ εφόσον οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημο να είναι η 10η Μαΐου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί αυτό και νωρίτερα, αλλά και πολύ αργότερα…

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Advertisement

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται 100% με την εφαρμογή σήμερα των μέτρων, και τη διατήρηση της πειθαρχίας σ ’αυτά τις επόμενες εβδομάδες, που αναμένεται να διαφανεί και η κόπωση στην κοινωνία, όταν παράλληλα θα «ανοίγει» και ο καιρός.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσοχή! Μέρες «ζει» ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο – Πως θα τον εξοντώσετε

 

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Advertisement

 

Για να μπορούμε λοιπόν σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορούμε και πάλι όπως και πρώτα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…