Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

ΝΕΑ

Η επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τα κίνητρα που θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους.

Advertisement
Advertisement

Στην ανάπτυξη αλλά και τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την παρουσία της στο Brainstorm Energy Summit του Fortune Greece.

Παράλληλα, η υφυπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”, με νέα, τελείως διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

«Όταν σχεδιάστηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 1” και το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά. Προφανώς, η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς μας οδηγεί σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”», δήλωσε η Υφυπουργός.

Advertisement
Advertisement

«Ήδη τροποποιήσαμε την ΚΥΑ στο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, ώστε μέσω της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή να έχουμε τη δυνατότητα επαναδιάθεσης κεφαλαίων προς τους πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν. Τα ποσά που ελευθερώνονται δεσμεύονται εκ νέου, σε ελάχιστη ώρα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης» υπογράμμισε η κυρία Αλεξοπούλου σημειώνοντας ότι «όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στη σχεδίαση του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” όπου απλοποιούμε τις διαδικασίες ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες. Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το νέο πρόγραμμα. Θέλω να τονίσω ότι στο υφιστάμενο πρόγραμμα (Κινούμαι Ηλεκτρικά 2) τριπλασιάζουμε τις πληρωμές φέτος σε σχέση με πέρυσι».

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», η Υφυπουργός, επεσήμανε ότι: «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις των 22.500 ευρώ, σε 22 δικαιούχους. Η αγορά νέου ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τις 28.000 ευρώ για τον δικαιούχο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και καλώ τους επαγγελματίες οδηγούς να την αξιολογήσουν θετικά

Τροποποιήσαμε το πρόγραμμα Φορτίζω Παντού’’, ώστε να είναι ευκολότερη η υποβολή αιτήσεων και θέσαμε τα Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης στη διάθεση των ενδιαφερόμενων Δήμων».