Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίο Maestro: Δείτε τα 10+1 καλύτερα video του Ken Block

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίο Maestro: Δείτε τα 10+1 καλύτερα video του Ken Block

ΝΕΑ

Αντίο Maestro: Δείτε τα 10+1 καλύτερα video του Ken Block

ΝΕΑ

Υπήρξε μεγάλος μαέστρος στο τιμόνι. Και αυτές είναι οι 10+1 καλύτερες παραστάσεις που έδωσε πριν τον πρόωρο χαμό του.

Advertisement
Advertisement

Πολλά έχουν ακουστεί και περισσότερα γράφτηκαν για τον Ken Block μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Όμως αυτό που μένει σίγουρα σαν εικόνα στο μυαλό των εκατομμυρίων φίλων του αυτοκινήτου σε όλο τον πλανήτη είναι η καθαρή και ανόθευτη αγάπη του για την οδήγηση και την ζωή στα άκρα.

Για πολλούς είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουν ότι χάθηκε έτσι ξαφνικά και άδοξα, έχοντας ζήσει ατελείωτες στιγμές στα όρια. Στιγμές που έχουν καταγραφεί σε 10 video της σειράς Gymkhana αλλά και σε κάμποσα ακόμα, όπως το τελευταίο που ανέβασε πριν λίγο καιρό με το ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron στο Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

Με views στο Youtube που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο και θαυμαστές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Ken Block υπήρξε μία πολύ επιδραστική persona για τους φίλους του αυτοκινήτου. Με εξαιρετικές παραγωγές υψηλού κόστους και απίστευτου ρίσκου, κατάφερε να φέρει μια άλλη αισθητική όντας πέρα από ένας εξαιρετικός οδηγός και ένας καταπληκτικός showman.

Οι παραγωγές του και τα video που άφησε πίσω του ήταν υψηλής αισθητικής και κουβαλούσαν μαζί τους μία καλώς εννοούμενη τρέλα και μία παθιασμένη αγάπη για την ζωή και το αυτοκίνητο.

Ας δούμε λοιπόν τις δέκα συν μία καλύτερες στιγμές του, στα 10 Gymkhana που έφτιαξε και μαζί την τελευταία του “παράσταση” στο λαμπερό Λας Βέγκας, λίγο πριν σβήσουν ξαφνικά και άδοξα τα φώτα της δικής του ζωής.

Advertisement

Gymkhana Practice

Το έφτιαξε όταν ήταν 40 ετών, και ήταν το μικρότερο σε διάρκεια και το λιγότερο σύνθετο. Αλλά δημιούργησε αμέσως αίσθηση, βλέποντας τα ατελείωτα drift που έκανε μέσα σε ένα Subaru Impreza WRX. Τα γυρίσματα έγιναν σε μία στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια και αν μοιάζει πρωτόλειο σε σχέση με όσα ακολούθησαν, έχει παντού την υπογραφή της τρέλας του Block.

Gymkhana Two

Για το γύρισμα αυτού του κλιπ ο Ken Block είχε κλείσει το λιμάνι του Λος Άντζελες. Ήταν το τελευταίο που βρέθηκε στο τιμόνι ενός Subaru. Ανέβηκε ένα χρόνο μετά το πρώτο και έκανε τρεις φορές περισσότερα views.

Advertisement

Gymkhana Three

Ανέβηκε στο 2010 και έχει κάνει μέχρι σήμερα πάνω από 76 εκατομμύρια views. Τα γυρίσματα έγιναν στην Γαλλία, και ήταν το πρώτο που γυρίστηκε με το Fiesta, κάτι που στεναχώρησε αρκετούς που τον είχαν συνδέσει με το Impreza.

Gymkhana Four

Γυρίστηκε στα Universal Studios στο Χολιγουντ και ανέβηκε το 2011. Το video είχε πολύ εντυπωσιακά περάσματα και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν κάμερες GoPro για κάποια μοναδικά ειδικά εφέ.

Gymkhana Five

Ακόμα και σήμερα, αυτό το video είναι αυτό με τις περισσότερες θεάσεις, με πάνω από 115 εκατομμύρια views. Τα γυρίσματα έγιναν στον Σαν Φρανσίσκο και έχει αρκετές στιγμές που το αυτοκίνητο περνάει στο απόλυτο όριο από τα εμπόδια.

Advertisement

Gymkhana Six

Γυρίστηκε στο αεροδρόμιο του San Bernardino στην Καλιφόρνια. Για αρκετούς δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές της σειράς, με την πιο ενδιαφέρουσα σκηνή να είναι αυτή που ο Block ντριφτάρει γύρω από δύο ανθρώπους που κινούνται πάνω σε Segway.

Gymkhana Seven

Για πολλούς θεωρείται το καλύτερο της σειράς. Γυρίστηκε στο Λος Άντζελες και διαρκεί 12 λεπτά με αχαλίνωτη δράση που θυμίζει έντονα σκηνές από την ταινία “Gone in 60 Seconds”. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος του ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια. 3.

Gymkhana Eight

Το επεισόδιο αυτό ανέβηκε το 2016 και γυρίστηκε στο Dubai, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και πολλά supercars. Μάλιτα υπάρχει και μία κόντρα σε κάποια στιγμή μεταξύ του Fiesta RX43 του Block και μιας Bugatti.

Gymkhana Nine

Γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη και το αυτοκίνητο ήταν το απίστευτο Ford Focus RS RX. Η συγκεκριμένη εκδοχή δείχνει πόσο πολύ έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου η σειρά και τα νέα τεχνικά μέσα που έχουν προστεθεί στα γυρίσματα.

Gymkhana Ten

Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια, καθώς κρατά 19 ολόκληρα λεπτά. Γυρίστηκε σε πέντε διαφορετικές περιοχές: Σουηδία, Μεξικό, Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες και Σάμροκ στο Τέξας. Ήταν το τελευταίο πριν παραδώσει την σκυτάλη της σειράς στον Travis Pastrana.

H τελευταία “παράσταση”

Το τελευταίο video που πρόλαβε να ανεβάσει ο Block ήταν αυτό με την συνεργασία του με την Audi. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί είναι ένα πρωτότυπο το οποίο είναι φόρος τιμής στο Audi Sport Quattro S1 αλλά είναι ηλεκτρικό και ονομάζεται Audi S1 Hoonitron. Ως περιβάλλον επιλέχθηκε το Λας Βέγκας, έτσι ώστε να συνδυαστεί και με την διεξαγωγή του Γκραν Πρι στην “Πόλη της Αμαρτίας”. Eνώ κοντά του βρίσκονται διάφορα αγωνιστικά μοντέλα της μάρκας από την μεγάλη και σημαντική παρουσία της στους αγώνες, ιδίως στα αμερικάνικα πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ken Block: Η τραγική σύμπτωση με την κόρη του (+video)
ΣΟΚ: Πέθανε ο Ken Block…
Το Audi του Ken Block βάζει φωτιά στο Λας Βέγκας (+video)