Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίο Atieva, καλώς ήλθες Lucid Motors

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίο Atieva, καλώς ήλθες Lucid Motors

ΝΕΑ

Αντίο Atieva, καλώς ήλθες Lucid Motors

ΝΕΑ

Εμφανίστηκε στην αρένα της αυτοκίνησης, με αυτοσκοπό να αφήσει το σημάδι της στην υποκατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το όνομά της ήταν Atieva και η χώρα προέλευσής της, η Κίνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Μας συστήθηκε πριν από 11 μήνες, όταν μας έδειξε τα σκίτσα ενός μοντέλου που φιλοδοξούσε να τα βάλει με την Tesla (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Να όμως που τα πλάνα της άλλαξαν και ήδη, άλλαξε όνομα!

Στο νέο της κεφάλαιο λοιπόν, η εν λόγω εταιρεία ονομάζεται Lucid Motors. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν άλλαξε κάτι στην ιδιοκτησία ή τη δομή της. Βασικός επενδυτής παραμένει ο δισεκατομμυριούχος Jia Yueting, που είναι ο άνθρωπος πίσω και από την LeEco, που επίσης δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά οχήματα. Στη Lucid εμπλέκεται ακόμα η Beijing Auto.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ενώ η LeEco αναμένεται να δραστηριοποιείται μόνο στην κινέζικη αγορά, η Lucid θα είναι «παγκόσμιος παίκτης». Η έδρα της είναι στο Μένλο Παρκ στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στο δυναμικό της έχει ήδη κάποια γνωστά ονόματα, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της Tesla, Peter Rawlinson, καθώς και ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της που δεν είναι άλλος από τον Derek Jenkins που γνωρίσαμε ως μέλος της Mazda.