Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών της Toyota

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών της Toyota

ΝΕΑ

Άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών της Toyota

ΝΕΑ

Με 20 διαφορετικά μοντέλα και τέσσερα νέα που ξεκίνησαν τις πωλήσεις στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο, τα Υβριδικά Ηλεκτρικά Οχήματα (HEV) οδήγησαν στις υψηλές εμπορικές επιδόσεις της Toyota Motor Europe (TME) μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις πενταετίας είναι 578.400 οχήματα στη Γηραιά Ήπειρο, δηλαδή αυξημένες κατά 3,3% σε ετήσια βάση με μερίδιο αγοράς 5,3%.

“Το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν αρκετά ζωντανό για εμάς με όχι λιγότερες από τέσσερις νέες ελεύσεις που εισήχθησαν προοδευτικά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Παρά την ασθενέστερη συνολικά ευρωπαϊκή αγορά, οι πωλήσεις των Toyota και Lexus αυξήθηκαν χάρη στην έντονη ζήτηση για τα υβριδικά μοντέλα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς μας φέτος, η ζήτηση ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Αυτή η ισχυρή απόδοση θα συνεχιστεί και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είμαστε σε καλό δρόμο να ξεπεράσουμε το συνολικό στόχο πωλήσεων των δυο μαρκών, ύψους 1.065.000 φέτος”, δήλωσε ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe”.

Advertisement
Advertisement

Οι πελάτες ανταποκρίνονται πολύ καλά στα νέα Corolla Hatchback και Touring Sports, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα με δύο υβριδικούς κινητήρες: 1.8 – 122 PS και 2.0 – 180 PS (ως μέρος της στρατηγικής της Toyota). Το συνδυασμένο υβριδικό μείγμα είναι 83%. Το Corolla Sedan είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο με υβριδικό σύνολο, κάτι που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των πωλήσεων.

Η ζήτηση είναι επίσης ισχυρή για το νέο RAV4 και το νέο premium crossover Lexus UX, με τις υβριδικές εκδόσεις να καταλαμβάνουν το 72% και 92% αντίστοιχα. Το νέο Camry που ξεκίνησε με επιτυχία φέτος στη Δυτική Ευρώπη πωλείται αποκλειστικά με υβριδικό-ηλεκτρικό κινητήρα. Άλλα μοντέλα όπως τα C-HR Hybrid και Yaris Hybrid έχουν επιτύχει ήδη ρεκόρ πωλήσεων, υποστηρίζοντας την ισχυρή απόδοση των HEV. Οι πωλήσεις της Lexus αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στις καλές επιδόσεις του Lexus ES και του νέου Lexus UX. Για την περίοδο αυτή, το μερίδιο των HEV του ομίλου βρίσκεται στο 52% στην ευρύτερη Ευρώπη και στο 62% μόνο στη Δυτική Ευρώπη.

Advertisement

Το 2019 είδαμε επίσης την επανεκκίνηση της Supra. Μετά από 17 χρόνια απουσίας από την αγορά, η GR Supra επιστρέφει, προς τέρψιν των πολυάριθμων πιστών, αναδύοντας μετά από πολλά χρόνια την οδηγική εμπειρία σε κάποιο αυτοκίνητο της φίρμας.