Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Προβλέπεται ραγδαία άνοδος μετά τον COVID-19

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Προβλέπεται ραγδαία άνοδος μετά τον COVID-19

ΝΕΑ

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Προβλέπεται ραγδαία άνοδος μετά τον COVID-19

ΝΕΑ

Οι επιπτώσεις της κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός, θα αποτελούν παρελθόν στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως εκτιμούν στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών, τα οποία ήδη ετοιμάζονται για μία αναμενόμενη ραγδαία άνοδο της ζήτησης και των πωλήσεων, μέσα στο Καλοκαίρι…

Advertisement
Advertisement

Μετά από τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Κίνα η αγορά αυτοκινήτου βρίσκει και πάλι τα βήματά της και μάλιστα οι πωλήσεις νέων ΙΧ καταγράφουν σημαντική άνοδο που αγγίζει το 300%,

Αυτό είναι και ο μήνυμα αισιοδοξίας που μεταφέρουν τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών που λειτουργούν στην χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε ο επικίνδυνος ιός με αποτέλεσμα να προκληθούν πρωτόγνωρα πράγματα στις ζωές των πολιτών και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Η ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 

Advertisement

Μάλιστα ο όμιλος Volkswagen αναμένει ότι οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα θα τετραπλασιαστούν το Μάρτιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της θυγατρικής του γερμανικού εργοστασίου, με αποτέλεσμα η αγορά να επιστρέψει στην ανάκαμψη μετά την πλήγμα που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι χειρότερες επιπτώσεις της κρίσης θα αποτελούν παρελθόν μετά από δύο με τρεις μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stephan Woellenstein, επικεφαλής της κινεζικής επιχείρησης του VW Group.

Advertisement

Η ζήτηση είναι ακόμη περιορισμένη, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο η παραγωγική δυνατότητα των εργοστασίων αυξάνεται στις 22 μονάδες που λειτουργεί το VW Group στην Κίνα. Μόλις δύο εργοστάσια αυτοκινήτων στο Changsha και Urumqi είναι ακόμα κλειστά, δήλωσε ο αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Woellenstein εκτίμησε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου θα ανέλθουν σε 1 εκατ. μονάδες από 250.000 οχήματα που ανήλθαν τον Φεβρουάριο.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερα σημάδια ότι η αγορά θα έχει ανακάμψει μέχρι τα μέσα του έτους και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στον προγραμματισμό που είχαμε κάνει. Η ελπίδα επιστρέφει στην κινεζική αγορά» επισήμανε ο Woellenstein.

Advertisement

Το 2020, η Volkswagen αναμένει μείωση της τάξης μεταξύ 3% έως 15% στην κινεζική αγορά, αλλά επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην εγχώρια αγορά εκ των οποίων το 40% θα προορίζεται για την ηλεκτροκίνηση. «Υποθέτουμε ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί και ότι θα λειτουργήσουμε και σε ένα κανονικό περιβάλλον αγοράς το 2021», δήλωσε ο Woellenstein.

Η Volkswagen σχεδιάζει να πουλήσει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα ετησίως από το 2025.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

Οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό…