Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άνοιξε το εργοστάσιο της Volvo στη Ν.Καρολίνα

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοιξε το εργοστάσιο της Volvo στη Ν.Καρολίνα

ΝΕΑ

Άνοιξε το εργοστάσιο της Volvo στη Ν.Καρολίνα

ΝΕΑ

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου της Volvo στη Ν. Καρολίνα, όπου θα κατασκευάζεται το νέο S60 sedan.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ονομασία του εργοστασίου στο εσωτερικό της Volvo ήταν Project Thor και οι εργασίες κατασκευής τους ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2015. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στην παραγωγική δυναμικής της Σουηδικής εταιρίας καθώς εκεί θα γίνεται η παγκόσμια παραγωγή του S60 που υπολογίζεται να φθάνει περίπου τις 60.000 μονάδες ετησίως.

Το νέο εργοστάσιο αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Volvo η οποία υπολογίζει να πουλά 800.000 μονάδες παγκοσμίως μέχρι το 2020. Η επένδυση για την κατασκευή του εργοστασίου έφθασε τα 1.1 δις. δολάρια – διπλάσια από την αρχική εκτίμηση – προκειμένου η παραγωγική δυναμική του να αυξηθεί από τα αρχικά υπολογισμένα 100.000 στα 150.000 αυτοκίνητα ετησίως. Υπολογίζεται δε, πως το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 4.000 νέες θέσεις εργασίας, ωφελώντας σημαντικά την πολιτεία της Καρολίνα.

volvo-south-carolina-usa-factory-0056765harpi640

Advertisement
Advertisement

Η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία  κινέζικων δικαιωμάτων με δικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Η επιλογή της Ν. Καρολίνα δεν ήταν τυχαία καθώς ο λιμάνι του Τσάρλεστον είναι ιδανικό για την εξυπηρέτηση των μεταφορών πρώτων υλών αλλά και προϊόντων από και προς ολόκληρο τον πλανήτη.

volvo-south-carolina-usa-factory-0056765harpi640_1

 

Advertisement