Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV της Audi

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV της Audi

ΝΕΑ

Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV της Audi

ΝΕΑ

H αντιπροσωπεία της Audi στη Νορβηγία ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το επερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Audi έχει εμφανιστεί δύο φορές σαν πρωτότυπο (E-Tron Quattro crossover concept στην Φρανκφούρτη το 2015 & E-Tron Sportback στην πρόσφατη έκθεση της Σαγκάη) και η έναρξη παραγωγής του τοποθετείται στα μέσα του 2018. Η πρώτη αγορά στην οποία θα λανσαριστεί το τελικό μοντέλο παραγωγής θα είναι εκείνη της Νορβηγίας, όπου ήδη άνοιξε ο κατάλογος παραγγελιών.

Φυσικά, η επιλογή της Audi δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς η εν λόγω χώρα προωθεί την αγορά «οικολογικών» αυτοκινήτων και για αυτό οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, όσοι Νορβηγοί επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο Audi θα πρέπει να δώσουν προκαταβολή στα 2.700 ευρώ περίπου. Εδώ να τονίσουμε ότι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου παραγωγής θα είναι παρόμοια με εκείνα του E-Tron Sportback concept που χρησιμοποιεί 3 ηλεκτροκινητήρες. Ο πρώτος αναλαμβάνει τους πρόσθιους τροχούς, και τους υπόλοιπους δυο να βοηθούν στην κίνηση των πίσω τροχών ξεχωριστά. Η συνδυαστική ισχύς δύναται να φτάσει ακόμη και τους 503 ίππους και η μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 95kWh, προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 500 km.