Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανεβάζει τον πήχη των hot hatch το νέο Mini JCW GP

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανεβάζει τον πήχη των hot hatch το νέο Mini JCW GP

ΝΕΑ

Ανεβάζει τον πήχη των hot hatch το νέο Mini JCW GP

ΝΕΑ

Η έλευση του νέου Mini JCW GP, που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης, αναμένεται να βάλει φωτιά στην κατηγορία των μικρών hot hatch αγγίζοντας το όριο των 300 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα μια απόδοση της τάξης των 200 ίππων ή λίγο πάνω από αυτούς θεωρείται παραπάνω από ικανοποιητική για ένα πολύ καλό μικρό hot hatch ακόμα και στην πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του.

Ωστόσο αυτό αναμένεται πως σύντομα θα αλλάξει με την έλευση του νέου Mini John Cooper Works GP το οποίο όχι μόνο θα είναι το ταχύτερο πολιτικό Mini έως σήμερα αλλά θα θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία. Ο λόγος γι’αυτό είναι πως ο δίλιτρος TwinPower Turbo κινητήρας του θα αγγίζει τους 300 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Mini JCW GP δεν θα προσπαθεί να κρύψει τον χαρακτήρα του ο οποίος θα δηλώνεται σαφώς από αισθητικές επεμβάσεις και προσθήκες που όμως θα έχουν και λειτουργικό ρόλο προς όφελος της αεροδυναμικής απόδοσης και της οδικής συμπεριφοράς. Έτσι μεταξύ άλλων θα υπάρχουν προεκτάσεις στους θόλους, διαφορετική μάσκα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, αεροτομή οροφής, πίσω διαχύτης καθώς και διαφορετικές εξατμίσεις. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν σπορ καθίσματα και είναι πιθανό να έχουν αφαιρεθεί αυτά για τους πίσω επιβάτες ενώ από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα φαίνεται πως το μεγάλο κλασικό στροφόμετρο έχει αντικατασταθεί από ψηφιακή οθόνη .

Η παραγωγή του Mini JCW GP θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες οι οποίες προβλέπεται να εξαντληθούν πολύ σύντομα. Η πιο πιθανή ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου είναι μέσα στο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Έως τότε συνεχίζεται το εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης με το πρωτότυπο να κάνει συχνές εμφανίσεις στο Nurburgring.