Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβίωση για το Fiat 126;

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβίωση για το Fiat 126;

ΝΕΑ

Αναβίωση για το Fiat 126;

ΝΕΑ

Η Fiat αποτίει φόρο τιμής στο αειθαλές 500αράκι, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εισαγωγής μιας νέας ηλεκτρικής έκδοσης του μικρού της. Μια νέα απόδοση προκαλεί τους σχεδιαστές της Fiat με ένα άλλο σημαντικό μοντέλο: το 126.

Advertisement
Advertisement

Το 126 έκανε το ντεμπούτο του το 1972 ως υποκατάστατο των 500, αν και αυτό το διάσημο μοντέλο δεν αποσύρθηκε μέχρι το 1975. Η παραγωγή διήρκεσε μέχρι το 2000 και πάνω από 4,7 εκατομμύρια από αυτά πουλήθηκαν. Το όχημα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Πολωνία όπου η εταιρεία Polski-Fiat συναρμολογούσε το 126p. Εκεί απέσπασε και το ψευδώνυμο maluch, που σημαίνει νάνος στα Αγγλικά. Ήταν επίσης δημοφιλές στην πρώην Γιουγκοσλαβία, εκεί όπου η πάλαι ποτέ Zastava δημιούργησε τη δική της έκδοση.

Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τον μεγάλο αριθμό θαυμαστών του 126 και να μη δημιουργήσετε ένα νέο; Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα από το 500e φαίνεται σαν μια τέλεια ευκαιρία. Ο γραφίστας μας σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο 126 και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Όπως και το πρωτότυπο, έχει κομψή απλότητα αλλά ενσωματώνει τώρα ομαλότερες γραμμές. Το μπροστινό άκρο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με τα μοντέρνα φωτιστικά LED. Η Fiat πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την αναβίωση του 126. Εξάλλου, η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα αποτελεί σοβαρή επένδυση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκευή περισσότερων οχημάτων που βασίζονται σε αυτή. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο Fiat 500 Electric: Έχει μήκος 3,63 μέτρα και η μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 42 kW, η οποία είναι αρκετή για μια απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων στο νέο κύκλο του WLTP.