Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Koenigsegg CCX (VIDEO)

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση για το Koenigsegg CCX (VIDEO)

ΝΕΑ

Αναβάθμιση για το Koenigsegg CCX (VIDEO)

ΝΕΑ

Υπάρχουν και αυτοί που δεν τους φτάνουν οι επιδόσεις των 800 ίππων του Koenigsegg CCX και θέλουν περισσότερους. Αυτό που ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, αναμένεται να ξεπερνά τους 1.200 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Koenigsegg CCX ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Σουηδικής  αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ήταν το πρώτο σχεδιασμένο ως «παγκόσμιο αυτοκίνητο» και πληρούσε τις αναγκαίες προδιαγραφές για να πάει έγκριση τύπου και να κυκλοφορήσει νόμιμα στις Η.Π.Α. Μόνο 29 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν μεταξύ 2006 και 2010, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο ιδιαίτερη την απόφαση του ιδιοκτήτη του να «επέμβει» κάπως δραστικά στον κινητήρα και να επιδιώξει την αύξηση της απόδοσης σε ποσοστό πάνω από 40%!

Advertisement
Advertisement

Το CCX της ιστορίας μας, είναι βαμμένο γκρι και έχει μια σειρά από έντονες πορτοκαλί λεπτομέρειες. Όπως και τα υπόλοιπα 28, από το εργοστάσιο στο Angelholm βγήκε με twin turbo κινητήρα V8,  4,7 λίτρων που παράγει ισχύ 795 ίππων και 920 Nm ροπής. Η σημαντικότερη αλλαγή που θα υποστεί στο πλαίσιο της αναβάθμισης, θα είναι η αντικατάσταση των δύο turbo με άλλα μεγαλύτερα, με το στόχο σε επίπεδο απόδοσης να είναι η υπέρβαση των 1.200 ίππων. Στο video που ακολουθεί έχουμε τις πρώτες εικόνες από τις επεμβάσεις στο αυτοκίνητο, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσει και άλλο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης.