Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση για την Mercedes E-Class

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση για την Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Αναβάθμιση για την Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Ακόμα περισσότερη ασφάλεια και περισσότερες υβριδικές επιλογές, περιλαμβάνονται στην ανανέωση της E-Class από τη Mercedes που αναμένεται στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Ένα μικρό αισθητικό facelift, θα συνοδευτεί με μεγάλες αλλαγές στο τεχνολογικό υπόβαθρο του μοντέλου της Mercedes που θεωρείται το πιο επιτυχημένο στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν. Η E-Class θα ανανεωθεί σύντομα και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις νέες της εκδόσεις το Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με στόχο να αρχίσει την εμπορική της πορεία το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι πληροφορίες που υπάρχουν ακόμα δεν είναι πολλές αλλά μέχρι στιγμής αυτά που ξέρουμε έχουν να κάνουν με τις επιλογές που θα προσφέρει η Mercedes σε ότι έχει να κάνει με τα υβριδικά σύνολα της νέας E-Class.

Advertisement
Advertisement

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από τη Mercedes, δείχνουν ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στο Λας Βέγκας. Από αυτές προκύπτει πως το facelift δεν θα είναι εκτενές σε ότι αφορά την αισθητική του αμαξώματος. Στην καμπίνα, θα έχουμε νέο τιμόνι και το σύστημα MBUX να έχει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση του ταμπλό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα αλλάξει το συνολικό προφίλ του αυτοκινήτου, με τον οδηγό να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές διαμορφώσεις.

Τεχνολογικά η E-Class θα «φορτωθεί» περαιτέρω, με συστήματα προστασίας των επιβατών αλλά και των πεζών- μοτοσικλετιστών που θα βρεθούν στο δρόμο της. Αυτόματο φρενάρισμα και ειδικό πρόγραμμα οδήγησης σε αστικό περιβάλλον, θα είναι στοιχεία που θα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα χαρακτηριστικά του Intelligent Drive που θα εφοδιάζει την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου. Πλήρης αναφορά για τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν την ανανεωμένη E-Class, δεν υπάρχει ακόμα αλλά η Mercedes κάνει λόγο για 7 υβριδικές εκδόσεις στη γκάμα, μαζί με τις τετρακίνητες (4MATIC) και τις station wagon.

Advertisement

Η ανανέωση του μοντέλου θα φέρει και δύο νέες επιλογές σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα. Η πρώτη θα είναι ένας 4κύλινδος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 268 ίππους και η άλλη αφορά ένα 6κύλινδρο σε σειρά σύνολο 3,0 λίτρων που θα αποδίδει 362 ίππους. Οι πρώτες αγορές που θα έχουν διαθέσιμη την ανανεωμένη E-Class θα είναι αυτές της Ευρώπης από το ερχόμενο καλοκαίρι, με αυτές του υπόλοιπου κόσμου να ακολουθούν αργότερα.

Advertisement