Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάλλεται η έλευση του Ford Explorer το 2023

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάλλεται η έλευση του Ford Explorer το 2023

ΝΕΑ

Αναβάλλεται η έλευση του Ford Explorer το 2023

ΝΕΑ

Η Ford ανακοίνωσε την καθυστέρηση του ηλεκτρικού Explorer για το καλοκαίρι του 2024.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Ford ανακοίνωσε την έλευση του νέου της ηλεκτρικού SUV Explorer για την αγορά της Ευρώπης είχε τονίσει ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο το Φθινόπωρο του 2023. Οι εξελίξεις όμως από ότι φαίνεται φρενάρουν το νέο αυτό μοντέλο και η εταιρεία αποφάσισε να μετακινήσει την έλευση του Explorer για το καλοκαίρι του 2024.

Ο βασικός λόγος αυτής της καθυστέρησης έχει να κάνει με τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή στην Ευρώπη για τις  μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας. Οι κανονισμοί έγιναν πλέον πιο αυστηροί στις προδιαγραφές των μπαταριών προκειμένου να είναι σε θέση να ανακυκλώνονται πιο εύκολα, αλλά και να επιβλέπονται πιο εύκολα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Advertisement
Advertisement

Η Ford, παρά το ζήτημα που προέκυψε, στην ανακοίνωσή της στηρίζει την απόφαση των ευρωπαϊκών μηχανισμών αναφέροντας ότι «οι κανονισμοί συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της εταιρείας να παρέχει στους πελάτες υψηλής ποιότητας και ασφαλή αυτοκίνητα».

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η Ford γνώριζε αρκετό καιρό τώρα αυτήν την αλλαγή στους κανονισμούς και θα έπρεπε να είναι έτοιμη για αυτήν την εξέλιξη. Υπάρχουν πολλά σενάρια που κυκλοφορούν για την καθυστέρηση του Explorer, ωστόσο καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ford. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο ηλεκτρικό SUV θα το δούμε στους δρόμους το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Ford Explorer και ο Indiana Jones (+video)
Ford Explorer: Φουλ της συνδεσιμότητας
Νέο Ford Explorer: Έξυπνοι χώροι για όλους