Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Peugeot 308

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Peugeot 308

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Peugeot 308

ΝΕΑ

Η τρέχουσα γενιά Peugeot 308 μετρά περίπου επτά χρόνια και ενώ οι περισσότεροι από τους αντιπάλους της έχουν ανανεωθεί ή αλλάξει, οι Γάλλοι ετοιμάζουν για το μικρομεσαίο τους κάποιες μικρές τροποποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία από αυτές προτού, διακοπεί η παραγωγή λόγω πανδημίας, έφερε ένα νέο χρώμα που ονομάζεται Vertigo Blue αλλά και δύο νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου. Υπάρχει επίσης και το προαιρετικό πακέτο Black Pack που φέρνει μια ποικιλία από σκούρες πινελιές.

Το κύριο αξιοθέατο του ανανεωμένου 308 βρίσκεται στην καμπίνα όπου τα αναλογικά όργανα στο καντράν έχουν αντικατασταθεί από πλήρως ψηφιακά. Με διάσταση 10 ίντσες, το i-Cockpit χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα 208 και 2008 και συμπληρώνεται από ένα σύστημα ψυχαγωγίας με γυαλιστερό φινίρισμα.

Advertisement
Advertisement

Το 308 GTi είναι ακόμα εδώ, με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που παράγει 263 ίππους και 340 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που επιτρέπει στο hot hatch να φτάσει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις έξι δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 250 km/h.
Οι μικρότερες εκδόσεις βασίζονται σε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων με τρεις κυλίνδρους και 110 ή 130 ίππους. Ο πρώτος προσφέρεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο δεύτερος μπορεί να συνδυαστεί επίσης και με ένα 8άρι αυτόματο. Ο diesel 1.5 αποδίδει 100 ή 130 άλογα που στέλνονται στους τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή προαιρετικά ενός αυτόματου 8 σχέσεων.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού, το 308 του 2021 θα διαθέτει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματους προβολείς, αισθητήρες παρκαρίσματος, ψηφιακό ηχοσύστημα DAB, αισθητήρες νερού και καθρέφτη αυτόματου φωτισμού. Παρόλο που το αυτοκίνητο αρχίζει να δείχνει την ηλικία του όσον αφορά το σχεδιασμό, είναι φορτωμένο με τεχνολογία ασφαλείας: Adaptive cruise control, κάμερα 180 μοιρών, ενεργή προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας, αυτόματος διακόπτης μεγάλης δέσμης φώτων, αναγνώριση πινακίδων, ενεργό τυφλό σημείο και προειδοποίηση προσοχής οδηγού.

Advertisement

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η τελευταία ανανέωση που θα λάβει το τρέχον 308 καθώς η Peugeot πρέπει να βγει με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο για να πολεμήσει το πραγματικά νέο τρίο του VW Group – Golf, Octavia και Leon.