Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Nissan Navara

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Nissan Navara

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Nissan Navara

ΝΕΑ

Ανανέωση στην εξωτερική εμφάνιση, νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, πιο ισχυρό σύστημα πέδησης, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, βελτίωση ροπής (στην έκδοση 163 ίππων) και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων σε όλες τις εκδόσεις. Αυτά είναι τα στοιχεία που άλλαξαν στο ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό της Nissan, που είναι διαθέσιμο από την 1η  Ιουλίου 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Η τελευταία έκδοση του Nissan Navara έχει αρκετές βασικές αλλαγές. Αυτές περιλαμβάνουν ένα νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ανανεωμένα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου και αναβάθμιση στην ψηφιακή σύνδεση του αυτοκινήτου. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, βελτιώνονται και άλλα χαρακτηριστικά του οχήματος όπως το σύστημα επιβράδυνσης, το ωφέλιμο φορτίο αυξάνεται (κατά 46 κιλά ανάλογα με το μοντέλο) και επιπλέον η ροπή για τον κινητήρα των 163 ίππων είναι μεγαλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη διαφορά στην οδική συμπεριφορά φέρνει η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ελικοειδή ελατήρια (δύο σταδίων). Με νέες ρυθμίσεις έχει περισσότερο ύψος (κατά 25 χιλιοστά)  δίνει στο pickup μια περισσότερο δυναμική εμφάνιση, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει καλύτερη άνεση και αίσθηση οδήγησης, η οποία  δίνει την αίσθηση «επιβατικού αυτοκινήτου». Ως αποτέλεσμα, το ωφέλιμο φορτίο στο Navara αυξάνεται κατά 46 κιλά (ανάλογα με το μοντέλο).

Ο κινητήρας των 163PS 3 dCi είναι τώρα εξοπλισμένος με διπλό turbo (όπως αυτός των 190 ίππων), και παράγει ροπή 425Nm (22Nm περισσότερα από την προηγούμενη έκδοση). Επιπλέον και τα δύο μοτέρ είναι πλέον σύμφωνα με το νέο Euro 6d-temp. Η ολοκλήρωση των βελτιώσεων του κινητήρα έρχεται με ένα ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων με πιο «μακριές» σχέσεις μετάδοσης.

Advertisement

Η ασφάλεια έχει βελτιωθεί με μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος καθώς και μείωση της δύναμης πέδησης κατά 40%. Αυτό έγινε με την αλλαγή των πίσω φρένων στους δίσκους και τις δαγκάνες μαζί με δίσκους μεγαλύτερης διαμέτρου στα εμπρός φρένα (+ 4 χιλ). Το Trailer Sway Assist ενσωματώνεται πλέον σε ολόκληρη τη σειρά. Τέλος οι εξωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν νέα ζάντες αλουμινίου 17 “και 18” και νέες επενδύσεις μαύρου πλαισίου στους προβολείς LED.

Advertisement

Στο εσωτερικό της καμπίνας, που είναι εξοπλισμένο ως στάνταρ από την κατηγορία N-Connecta, συναντάμε το τελευταίας γενιάς σύστημα ψυχαγωγίας Nissan Connect της Nissan με οθόνη αφής 8 “και Apple Car Play. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση smartphone / αυτοκινήτου/ ιδιοκτήτη. Με αυτήν την λειτουργία οι οδηγοί μπορούν να εντοπίσουν το όχημα, να κλειδώσουν / ξεκλειδώσουν, να ελέγξουν την κατάστασή του (στάθμη καυσίμων και υγρών) και να στείλουν τον προορισμό τους στο satnav του οχήματος πριν ξεκινήσουν την διαδρομή τους .

Advertisement