Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ανανέωση για το Mercedes-Benz Sprinter

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Mercedes-Benz Sprinter

Fleet Cars

Ανανέωση για το Mercedes-Benz Sprinter

Fleet Cars

Η Mercedes-Benz θα συνεχίσει να εφοδιάζει το Sprinter με κινητήρες βενζίνης και diesel στην αγορά των ΗΠΑ αλλά μόνο τετρακύλινδρους, μεταξύ άλλων αλλαγών που θα παρουσιαστούν τον επόμενο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz θα εφοδιάζει το Sprinter με βελτιωμένη τετρακίνηση σε ορισμένες εκδόσεις, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο με 9 ταχύτητες.

Ο diesel κινητήρας OM654 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Mercedes E-Class και τώρα θα εφοδιάζει και το Sprinter. Διαθέτει μπλοκ αλουμινίου, χαλύβδινα έμβολα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη καύση και επίστρωση κυλίνδρων Nanoslide που βοηθά στη σημαντική μείωση της τριβής και τη συνολική ευστροφία του συνόλου. Ένα προηγμένο σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων είναι πλέον πολύ κοντά στο μπλοκ του κινητήρα και δίνει σημαντικά καλύτερη εικόνα σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανικό σύνολο διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 170 και 211 ίππους με την Mercedes-Benz να το θεωρεί σημαντικά ικανότερα από το προκάτοχο. Ο κινητήρας θα στέλνει τη δύναμή του στους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 9 ταχυτήτων (9G-Tronic) που θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για τα Sprinter που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Το μοντέλο θα επωφεληθεί επίσης από ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα τετρακίνησης. Η Mercedes λέει ότι η κεντρική μονάδα ελέγχου της τετρακίνησης, επιτρέπει μέχρι και το 50% της ισχύος να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, ενώ το προηγούμενο σύστημα μπορούσε να στείλει εκεί μόλις το 35%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1
Το κινητό εργαστήριο της Mercedes-Benz τoυ 1960
Η επόμενη γενιά Mercedes-Benz eSprinter διαθέσιμη και στις Η.Π.Α.

Advertisement

 

 

 

Advertisement