Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio

ΝΕΑ

Ανανέωση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio

ΝΕΑ

Τα δύο μοντέλα της Alfa Romeo που αποτελούν σημείο αναφοράς χάρη στην κορυφαία οδηγική αίσθηση και την τεχνολογία αιχμής στα μηχανικά μέρη, περνούν σε μια νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Η διάθεση των νέων Giulia και Stelvio θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του 1ου τριμήνου του 2023.

Το νέο “Trilobo”, η σύνθεση δηλαδή της χαρακτηριστικής τριγωνικής μάσκας (“Scudetto”) και των εκατέρωθεν αυτής αεραγωγών προσφέρουν ένα πιο επιθετικό, αλλά πάντα κομψό ρύγχος. Κυρίαρχο σημείο αποτελούν τα νέα “3+3” φωτιστικά σώματα Full-LED Adaptive Matrix, τα οποία ακολουθούν το παράδειγμα της Tonale. Αυτό το στοιχείο ενισχύει τη σύνδεση με το νεότερο μοντέλο της γκάμας και παράλληλα φέρνει στο σήμερα θρυλικές κατασκευές της Ιταλικής μάρκας, όπως η Alfa Romeo SZ Zagato και το πρωτότυπο Alfa Romeo Proteo.

Τα τρία στοιχεία των νέων φωτιστικών σωμάτων εκτός από την αισθητική αναβαθμίζουν και την απόδοση χάρη στο αυτόματο σύστημα προσαρμογής που ρυθμίζει τη δέσμη φωτισμού σύμφωνα με την ταχύτητα και τις οδηγικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή, το σύστημα αντιλαμβάνεται την κίνηση των άλλων οχημάτων αποφεύγοντας να τα «τυφλώσει».

Advertisement
Advertisement

Οι νέες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με μια σειρά νέων τεχνολογιών, οι οποίες εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης και συνδεσιμότητας και παράλληλα την οδηγική απόλαυση που χαρακτηρίζει μια Alfa Romeo. Εντελώς νέος είναι ο πίνακας οργάνων που διατηρεί την παραδοσιακή σχεδίαση “cannocchialle” με τα δύο στρογγυλά όργανα, όμως πλέον αποτελείται από μια υψηλής ευκρίνειας και παραμετροποιήσιμη  οθόνη TFT 12,3 ιντσών. Ο πίνακας έχει τρεις βασικές διαμορφώσεις: Evolved, Relax και Heritage.

Advertisement

Οι νέες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με μια σειρά τεχνολογιών που κάνουν ακόμα πιο απλή και άνετη τη συμβίωση μαζί τους. Οι υπηρεσίες “Alfa Connect Services”, οι οποίες διαθέτουν και δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου (“Over the Air”) προσφέρουν λειτουργίες που επιτρέπουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου (φώτα, κλειδαριές, κατάσταση συστημάτων, κ.α.) από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη.

Advertisement

H τεχνολογία Q4 συνδυάζει την αποδοτικότητα και την οδηγική απόλαυση της κίνησης στους πίσω τροχούς, με την ασφάλεια και την απόδοση ενός συστήματος μετάδοσης 4×4. Καρδία του συστήματος είναι το ενεργό κιβώτιο μεταφοράς ATC (Active Transfer Case), το οποίο σε πραγματικό χρόνο καταγράφει τις συνθήκες και διαχειρίζεται τη ροπή σε κάθε άξονα. Το Q4 μπορεί σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου να μεταφέρει έως και το 50% της ροπής στους εμπρός τροχούς, ενώ η σχεδίαση του εκτός από το χαμηλό βάρος, επιτρέπει ακόμα και την απαιτητική χρήση σε πίστα, χωρίς την ανάγκη ειδικού κυκλώματος ψύξης.

Συνεχίζοντας το παράδειγμα της Tonale, οι νέες Giulia και Stelvio ακολουθούν μια νέα στρατηγική στη διαμόρφωση της γκάμας. Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες, οι Super και Ti. Η πρώτη αποτελεί την πύλη εισόδου στον κόσμο της Alfa Romeo και μπορεί να αναβαθμιστεί με το σπορ πακέτο Sprint. Αντίστοιχα η Ti με έμφαση στην κομψότητα και το ξεχωριστό χαρακτήρα, μπορεί να αναβαθμιστεί με το πακέτο Veloce για την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και δυναμισμού. Τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel των νέων Giulia και Stelvio προσφέρουν επιλογές από 160 έως και 280 ίππους, το σύνολο των οποίων συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Advertisement

Η αποκάλυψη των νέων Giulia και Stelvio συνδυάζεται με την παρουσίαση της ειδικής σειράς Competizione που τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας των δύο μοντέλων. Βασισμένη στην έκδοση Veloce, η Competizione εφοδιάζεται με το αποκλειστικό χρώμα Moon Light gray matt, κόκκινες δαγκάνες φρένων, σπορ εσωτερικό με δερμάτινες επενδύσεις, αλλά και την ενεργή ανάρτηση Alfa Active Suspension.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo Giulia: Οι ειδικές εκδόσεις
Alfa Romeo: Alfista για πάντα
Η εντυπωσιακή Alfa Romeo 33 Stradale έγινε 55 ετών