Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για την Jaguar XE με mild hybrid κινητήρα diesel

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για την Jaguar XE με mild hybrid κινητήρα diesel

ΝΕΑ

Ανανέωση για την Jaguar XE με mild hybrid κινητήρα diesel

ΝΕΑ

Η Jaguar αποκάλυψε την ανανεωμένη XE, στην οποία προστίθεται μια ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα diesel και ένα βελτιωμένο σύστημα πολυμέσων.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar XE (ΜΥ 2021) θα προσφέρεται με ένα νέο mild hybrid κινητήρα 2,0 λίτρων Ingenium diesel που αποδίδει 204 ίππους– 23 ίππους περισσότερους σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που προκύπτει από τη νέα αυτή έκδοση, είναι η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου που επισήμως καταγράφεται στα 4,0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης. Ο νέος κινητήρας MHEV του μοντέλου της Jaguar, χρησιμοποιεί μια γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα που μαζεύει ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Την ενέργεια αυτή στη συνέχεια την αποθηκεύει σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt. Με την αποθηκευμένη ενέργεια «ενισχύεται» η απόδοση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση, καθώς επίσης λειτουργεί πιο «εκλεπτυσμένα» το σύστημα start/stop.

Advertisement
Advertisement

H Jaguar XE D200 χρειάζεται για τα 100 χλμ./ώρα από στάση μόλις 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με το WLTP, οι εκπομπές CO2 είναι 127 γρ/χλμ. Σε ότι αφορά τους κινητήρες του μοντέλου, η γκάμα περιλαμβάνει δύο ακόμη επιλογές απόδοσης από ένα 2λιτρο turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 250 και 300 ίππων. Όλοι οι κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου του νέου D200 mild hybdri diesel, συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η Jaguar προσφέρει ένα σύστημα τετρακίνησης ως προαιρετικό για τα μοντέλα D200 και P250, κάτι που είναι στάνταρ στο P300. Άλλο σημαντικό νέο για το μοντέλο μετά την πρόσφατη ανανέωσή του, είναι η προσαρμογή του νέου συστήματος ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο βασίζεται στη νεότερη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική οχημάτων της JLR, που ονομάζεται EVA 2.0, η οποία υποστηρίζει νέες τεχνολογίες.

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro είναι πολύ πιο γρήγορο στην ανταπόκρισή του, χάρη στην ειδική πηγή τροφοδοσίας του και έχει μια οθόνη αφής 10 ιντσών με στάνταρ τα Apple CarPlay και Android Auto. Πιο χαμηλά στην κεντρική κονσόλα, μέρος του συστήματος και εκείνη, υπάρχει και μια δεύτερη οθόνη 5,5 ιντσών για τα χειριστήρια του κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων είναι αμιγώς ψηφιακός, έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών και μπορεί να εμφανίζει ακόμα και το χάρτη του συστήματος πλοήγησης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Jaguar πρόσθεσε επίσης στην ανανεωμένη έκδοση της XE το νέας σχεδίασης τιμόνι, καθώς και το σύστημα «Enhanced Cabin Air Ionisation» που προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα αέρα στην καμπίνα.

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Δοκιμή: Jaguar E-Pace D150 AWD

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι κινητήρες Ingenium της Jaguar

Η Jaguar ετοιμάζει compact ηλεκτρικό SUV

Advertisement