Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση αλλά και γρήγορη έκδοση R για το VW Tiguan

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση αλλά και γρήγορη έκδοση R για το VW Tiguan

ΝΕΑ

Ανανέωση αλλά και γρήγορη έκδοση R για το VW Tiguan

ΝΕΑ

Νέες εικόνες κατασκοπείας δείχνουν πως η έκδοση R του Volkswagen Tiguan δοκιμάζεται σκληρά στο Nurburgring. Προφανώς θα εμφανιστεί μαζί με την ανανέωση του γερμανικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Ενώ αρχικά φαίνεται να είναι η έκδοση εξοπλισμού Tiguan R-Line, ενδεικτικά σημάδια αποδεικνύουν πως αυτό το SUV είναι πιο ξεχωριστό περιλαμβάνοντας ένα ορατό intercooler πίσω από τη χαμηλότερη εισαγωγή αέρα, μεγαλύτερα φρένα και, κυρίως, τους ίδιες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης με το Golf R.

Μια απαλά επανασχεδιασμένη μπροστινή όψη και άλλα στιλιστικά στοιχεία δίνουν το παρόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Tiguan θα αναβαθμιστεί συνολικά μέσα στο έτος. Θα πρόκειται για το τρίτο όχημα ελεύθερου χρόνου της Volkswagen που θα υιοθετήσει ισχυρή έκδοση R, πάνω από το T-Roc R και κάτω από το επικείμενο υβριδικό plug-in Touareg R. Το αφεντικό του τμήματος R Jost Capito μίλησε ειλικρινά για την ιδέα ενός Tiguan R. «Μπορώ να δω ενδιαφέρον για ένα Tiguan R», είπε. «Έχουμε δει τα καλά πράγματα που μπορούν να επιτευχθούν με το T-Roc, αλλά το Tiguan είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Θα είναι συνάμα κάτι περισσότερο από ένα καθημερινό μοντέλο, όπως δηλαδή και το Touareg”.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη φορά που συλλάβαμε το Tiguan ήταν το 2017, όταν ένα πρωτότυπο με 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που προέρχεται από το Audi RS Q3 έκανε αισθητή την παρουσία του. Το καυτό Tiguan καθυστέρησε για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, η υπαγωγή στο νέο καθεστώς δοκιμών WLTP και δεύτερον, το λανσάρισμα της Cupra ως ανεξάρτητη μάρκα έφερε στο προσκήνιο την εξέλιξη ενός hot Seat Ateca.

Το Tiguan R αναμένεται να διαθέτει τον γνωστό 4κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και 300 ίππων όπως συμβαίνει σε πολλά μοντέλα επιδόσεων του Ομίλου Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των Cupra Ateca, T-Roc R και Golf R. Συνδυασμένο με τετρακίνηση και διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο θα χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα πρώτα 100 km/h. Οι αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση θεωρούνται επίσης δεδομένες. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επιβεβαίωση της ημερομηνίας έναρξης του νέου μοντέλου. Ωστόσο, η προβολή αυτών των πρωτοτύπων προσθέτει βάρος στις προηγούμενες φήμες ότι ένα Tiguan R θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους. Κατά την αποκάλυψη του μικρότερου T-Roc R, ο Capito είπε ότι το καθήκον του είναι να κάνει την υπο-μάρκα «στην Volkswagen ότι είναι το τμήμα M για τη BMW».