Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο VW Golf: Τι νέο φέρνει

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανεωμένο VW Golf: Τι νέο φέρνει

ΝΕΑ

Ανανεωμένο VW Golf: Τι νέο φέρνει

ΝΕΑ

H VW ανανέωσε πρόσφατα το best seller μοντέλο. To Golf απέκτησε πιο φρέσκια σχεδίαση, νέος 1.500άρη TSI μοτέρ και αρκετές νέες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η VW προχώρησε στην ανανέωση της 7ης του Golf, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία του σημαντικότερου μοντέλου στη γκάμα της. Το λανσάρισμά του στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές της Άνοιξης και μαζί του φέρνει μια σειρά από νέα στοιχεία. Ας δούμε ποια είναι αυτά. Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη του νέου 1,5 λίτρων TSI Evo βενζινοκινητήρα, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και ισχύ 130 και 150 ίππων (αντικαθιστά τον 1,4 ACT). Στην κορυφή τοποθετείται και πάλι, το Golf GTI που έρχεται με πιο ισχυρό 2λιτρο TSI κινητήρα 230 ίππων (η έκδοση Performance φτάνει σε ισχύ τα 245 άλογα). Παράλληλα, η εταιρεία θα το εξοπλίσει με ένα νέο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Golf διαθέτει και αρκετές από τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές της VW. Σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίζουν-μεταξύ άλλων- τα Traffic Jam Assist & ParkAssist 3.0. Το πρώτο σύστημα συνδυάζεται με τις εκδόσεις που φέρουν κιβώτιο DSG, και μπορεί να διατηρήσει το αυτοκίνητο σε ευθεία και παράλληλα να το φρενάρει ή να το ξεκινήσει, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Το ParkAssist 3.0 απ΄ την άλλη, είναι ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.Στο εσωτερικό του μοντέλου, η VW προχώρησε σε αλλαγή των επενδύσεων στις θύρες και στα καθίσματα. Παράλληλα οι οθόνες του συστήματος infotainment είναι μεγαλύτερες σε διαστάσεις. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο εσωτερικό του ανανεωμένου Golf αφορά την τοποθέτηση του ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών Active Info Display (αντίστοιχο του Virtual Cockpit της Audi).

Για το τέλος αφήσαμε την εξωτερική σχεδίαση του μικρομεσαίου VW, καθώς οι αλλαγές είναι μικρής έκτασης. Έτσι στο εμπρόσθιο μέρος παρατηρούμε τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τη μάσκα, ενώ στο πίσω μέρος το μόνο που αλλάζει είναι τα στάνταρ LED φώτα. Τέλος, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής νέων εξωτερικών χρωμάτων και ζαντών αλουμινίου.