Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Seat Ibiza Cupra

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Seat Ibiza Cupra

ΝΕΑ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Seat Ibiza Cupra

ΝΕΑ

Μετά την αισθητική ανανέωση της γκάμας του Ibiza, σειρά έχει και η κορυφαία έκδοση Cupra, η οποία αποκτά έναν μεγαλύτερο TSI κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Όπως και στην περίπτωση του VW Polo GTI, έτσι και στο Seat Ibiza Cupra, την θέση του τετρακύλινδρου 1.4 TSI παίρνει ο μεγαλύτερος 1.8 TSI με τους επιπλέον 12 PS και τις καλύτερες επιδόσεις. Συγκεκριμένα, ο νέος κινητήρας αποδίδει 192 PS (αντί 180) και 32,6 kgm ροπής (αντί 25,5), ενώ αντίστοιχα βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις, όπου η επιτάχυνση από στάση και μέχρι τα 100 km/h έρχεται σε 6,7 sec (0,3 νωρίτερα) και το κοντέρ να έχει τελική στα 235 km/h.

2016 SEAT Ibiza CUPRA facelift (3)

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το τιμόνι είναι πλέον ίδιο με του μεγαλύτερου Leon Cupra, αναβαθμισμένος είναι ο πίνακας οργάνων, όπως και το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει τις πλατφόρμες MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto. Εξωτερικά, υπάρχουν διακριτικές διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται κυρίως στα LED ημέρας (LED είναι και τα πίσω σώματα) και στις 17άρες ζάντες. Στο σημείο αυτό να πούμε πως το φρεσκαρισμένο Cupra είναι η τελευταία αναβάθμιση στην γκάμα του Ibiza, καθώς στα τέλη 2016 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά.

2016 SEAT Ibiza CUPRA facelift (2)