Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένη Skoda Octavia RS

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένη Skoda Octavia RS

ΝΕΑ

Ανανεωμένη Skoda Octavia RS

ΝΕΑ

Η Skoda ανανεώνει την κορυφαία έκδοση της Octavia, την RS, η οποία έρχεται με φρέσκια εμφάνιση και περισσότερη ιπποδύναμη.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Περίπου δύο μήνες πριν, η Skoda μας παρουσίασε την facelift εκδοχή της Octavia (δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες). Σήμερα, η εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που αφορούν και την ανανεωμένη κορυφαία έκδοση του μοντέλου, η οποία θα λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2017. Έτσι, η Octavia RS (σε σεντάν & combi αμάξωμα) αποκτά, και αυτή με τη σειρά της, διπλά εμπρόσθια φωτιστικά σώματα & ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω τμήμα, ο αέρας της αλλαγής συμπληρώνεται από τις νέες απολήξεις των εξατμίσεων, την αεροτομή και τον καινούργιο διαχύτη. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 17 & 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, ο 2λίτρος TSΙ αποδίδει, πλέον, 230 ίππους & 350 Nm ροπής, καθιστώντας την ανανεωμένη Octavia RS πιο ισχυρή από ποτέ. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 6,7 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στην έκδοση με το diesel μοτέρ των 2.000 κυβικών εκατοστών δεν υπάρχουν αλλαγές. Και πάλι η απόδοση βρίσκεται στους 184 ίππους (0-100 σε 7,9 & τελική στα 232 km/h), ενώ προαιρετικά το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης. Θυμίζουμε ότι συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις, η RS έχει σπορ ανάρτηση, χαμηλότερη κατά 15 χλστ. & 30 χλστ. μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο. Τέλος, η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, αν και αναμένουμε τις ίδιες αλλαγές με τις απλές εκδόσεις (νέα συστήματα πολυμέσων & επενδύσεις).