Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένα Smart EQ ForTwo και EQ ForFour

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανεωμένα Smart EQ ForTwo και EQ ForFour

ΝΕΑ

Ανανεωμένα Smart EQ ForTwo και EQ ForFour

ΝΕΑ

Ανανέωση για όλη την γκάμα των ηλεκτρικών Smart ForTwo και ForFour,  που θα δούμε να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτά τα σχέδια/σκίτσα είναι η πρώτη επίσημη ματιά στα facelifted Smart EQ ForTwo και EQ ForFour. Τα ανανεωμένα ηλεκτροκίνητα μοντέλα Smart θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις τους θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes λέει ότι και τα δύο μοντέλα θα έχουν «μειώσεις και… αυξήσεις» στα σημεία. Οι αλλαγές, από ότι μπορούμε να διακρίνουμε στα σκίτσα, είναι λίγες και επικεντρώνονται: Στην μεγαλύτερη «μάσκα» του ψυγείου, τους ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης, τους πιο επιθετικούς (σε σχήμα) αεραγωγούς στον μπροστινό προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα. Είναι πιθανό να δούμε τα νέα μοντέλα με ζάντες ελαφρού κράματος σε νέα σχέδια.

Το σχήμα στο καπό θα γίνει πιο στρογγυλό, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αεροδυναμικής απόδοσης, ενώ από τις προηγούμενες κατασκοπευτικές εικόνες του EQ ForFour βλέπουμε ότι τα νέα πίσω φώτα, του μοντέλου, θα τοποθετηθούν σε όλη την γκάμα. Όπως και στο τρέχον μοντέλο, το Smart EQ ForTwo θα είναι διαθέσιμο με αμάξωμα coupe ή cabriolet. Οι αλλαγές στο εσωτερικό θα είναι και αυτές περιορισμένες και θα αφορούν το ταμπλό και τα πολυμέσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η καμπίνα του ForFour θα προσφέρεται για customizing με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και μετάδοσης του Smart δεν θα έχει αλλαγές στα νέα facelift μοντέλα και θα έχουν και αυτά το μοτέρ των 80 ίππων, με χωρητικότητα μπαταρίας 17,6kWh και αυτονομία περίπου 160 χλμ. Υπάρχει υποστήριξη για φόρτιση 22kW, επιτρέποντας τον ανεφοδιασμό της μπαταρίας από 10 έως 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Από το επόμενο έτος, η Smart θα καταργήσει σταδιακά τα μοντέλα της με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, για να γίνει η πρώτη εταιρία που θα κάνει την μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον ηλεκτρισμό.

Advertisement