Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων Opel με diesel κινητήρα

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων Opel με diesel κινητήρα

ΝΕΑ

Ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων Opel με diesel κινητήρα

ΝΕΑ

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε ότι θα διατάξει την ανάκληση περίπου 100.000 οχημάτων πετρελαίου της Opel διερευνώντας τις ακατάλληλες εκπομπές ρύπων. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την έρευνα των εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η γερμανική αρχή που παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στην αυτοκινητοβιομηχανία (KBA) ανακάλυψε τέσσερα προγράμματα λογισμικού ικανά να αλλάξουν τις εκπομπές ρύπων παλαιότερων οχημάτων το 2015 και διέταξε την Opel να εφαρμόσει μια νεότερη ενημέρωση λογισμικού στα αυτοκίνητα της. “Μετά την ανακάλυψη μιας πέμπτης συσκευής λογισμικού στις αρχές του 2018, η οποία κρίνεται παράνομη από την KBA, επί του παρόντος υπάρχει επίσημη ακρόαση με στόχο την επιβολή υποχρεωτικής ανάκλησης για τα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του. Η Opel δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει τα στοιχεία της έρευνας. “Η Opel επιβεβαιώνει ότι τα οχήματά της συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς”, δήλωσε κατηγορηματικά η αυτοκινητοβιομηχανία.

“Η επίσημη ανάκληση των περίπου 100.000 οχημάτων θα συμβεί σύντομα”, πρόσθεσε. Η Opel απέρριψε οποιαδήποτε κατηγορία για τη χρήση παράνομων διατάξεων που μπορούν να χειριστούν τις δοκιμές εκπομπών καυσαερίων. “Σε περίπτωση διαταγής υποχρεωτικής ανάκλησης, η εταιρία θα την αμφισβητήσει νόμιμα”, ειπώθηκε επίσημα μέσα από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Γερμανοί εισαγγελείς ωστόσο βρέθηκαν στα γραφεία της Opel στο Ruesselsheim και στο Kaiserslautern την προηγούμενη εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους εισαγγελείς της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι εξετάζει 95.000 οχήματα εξοπλισμένα με κινητήρες Euro 6d. Ο όμιλος PSA, ο οποίος κατέχει τα εμπορικά σήματα Opel και Vauxhall, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικό. Τα Opel Insignia, Zafira και Cascada εξελίχθηκαν όταν η Opel και η αδελφή της, Vauxhall, εξακολουθούσαν να ανήκουν στη General Motors. Η General Motors πώλησε την Opel στο PSA Group το 2017. Η Opel παραδέχτηκε το 2016 ότι το μοντέλο Zafira περιείχε λογισμικό στον κινητήρα που απενεργοποιούσε τα συστήματα επεξεργασίας εκπομπών καυσαερίων κάτω από ορισμένες συνθήκες. Η Opel επέμενε τότε ότι χρησιμοποιούσε ένα νομικό κενό.

Opel-Zafira-KBA-tsiro-640