Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ανακοινώθηκε η διοίκηση της smart Europe

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοινώθηκε η διοίκηση της smart Europe

Mobility

Ανακοινώθηκε η διοίκηση της smart Europe

Mobility

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της επίσημης ονομασίας smart Europe που θα έχει η συνεργασία των Daimler και Geely για την εξέλιξη των νέων smart ανακοινώθηκε και η διοίκηση της νέας εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της Daimler με την κινέζικη Geely σε ποσοστό 50:50 με στόχο την εξέλιξη της νέας γενιάς των μοντέλων της smart που είχε ανακοινωθεί την περασμένη χρονιά αρχίζει να παίρνει μια πιο συγκεκριμένη μορφή καθώς μετά την ανακοίνωση του ονόματος της νέας εταιρίας ανακοινώθηκε και το διοικητικό σχήμα της.

Το όνομα της smart είχε βρεθεί μπροστά σε πολύ μεγάλο κίνδυνο καθώς η πορεία των πωλήσεων ήταν συνεχώς πτωτική. Η λύση δόθηκε μέσα από τη συνεργασία των Daimler και Geely που θα εργαστούν από κοινού για την εκ νέου ανάδειξη του ονόματος smart, αυτή τη φορά ως εταιρίας για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η ονομασία του νέου σχήματος συνεργασίας θα είναι smart Europe και ουσιαστικά αφορά τη συνεργασία της Mercedes-Benz με την Geely για την ανάπτυξη προϊόντων που θα αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ονόματος έρχεται αυτή του διοικητικού σχήματος του οποίου θα ηγείται ο Xiangbei Tong, υψηλόβαθμο στέλεχος της Geely που επέβλεψε και την ολοκλήρωση του εργοστασίου παραγωγής της Lynk&Co. Ο ίδιος έχει ορίσει σαν εκτελεστικό πρόεδρο της Smart Europe τον Dirk Adelmann και εκτελεστικό οικονομικό διευθυντή τον Martin Gunther.

Smart Europe

Advertisement
Advertisement

Επικεφαλής πωλήσεων,  marketing και after sales θα είναι ο Daniel Lescow, ενώ της έρευνας και εξέλιξης θα ηγείται ο Jun Yang και την ευθύνη των οικονομικών τομέων θα έχει ο Ulf Nestler. Όλοι οι παραπάνω είναι υψηλόβαθμα στελέχη της Daimler στην Κίνα αλλά και της Geely ή άλλων θυγατρικών της. Η έδρα της smart Europe θα βρίσκεται στη Στουτγάρδη ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της smart που πιθανότατα να ανήκει στη κατηγορία Β και βασίζεται σε μια εντελώς νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα.

Smart Europe

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Daimler – Geely: Στρατηγική συνεργασία για υπηρεσίες κινητικότητας

Το Nissan Juke γίνεται Juke(box) για τις καλοκαιρινές μας διακοπές

Advertisement

32 νέα μοντέλα από τη Mercedes-Benz έως το 2022