ΝΕΑ

Αν ψάχνεις για την απόλυτη Mustang μόλις τη βρήκες

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αν ψάχνεις για την απόλυτη Mustang μόλις τη βρήκες

ΝΕΑ

Αν ψάχνεις για την απόλυτη Mustang μόλις τη βρήκες

ΝΕΑ

Πολύ ζήλεψαν αυτή τη Ford Mustang του 1965 αλλά μόνο ένας θα μπορεί να τη χαρεί.

Advertisement
Advertisement

Από μόνη της μια κλασική Ford Mustang αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς λάτρεις των αμερικανικών muscle car, πόσο μάλλον όταν ένα μοντέλο του 1965 βγαίνει στο… σφυρί από την Barrett-Jackson. Η συγκεκριμένη Mustang δεν είναι οποιαδήποτε Mustang καθώς έχει δεχτεί εκτεταμένες αλλαγές στο εξωτερικό, το εσωτερικό και τον κινητήρα.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα όταν ρίξουμε μια ματιά στον κινητήρα που έχει τοποθετηθεί στην Mustang. Το μηχανικό σύνολο είναι το θρυλικό Roush IR V8 των 7.0 λίτρων το οποίο περιλαμβάνει μπλοκ από σίδηρο και ατσάλινο στρόφαλο, μπιέλες H-beam, σφυρήλατα πιστόνια, CNC αλουμινένιες κεφαλές, επανασχεδιασμένους εκκεντροφόρους, ECU της Roush και AEM Performance τρόμπα βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης αναβαθμισμένο με τριπλό δίσκο συμπλέκτη της McLeod, χειροποίητο άξονα μετάδοσης και διαφορικό της Ford που συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όπως αντιλαμβάνεστε ο κινητήρας είναι εντυπωσιακός και παρότι δεν έχουμε στοιχεία ιπποδύναμης και ροπής, σίγουρα θα ξεπερνούν κατά πολύ τους 220 ίππους του κλασικού μοντέλου και τα 304 Nm ροπής του.

Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς το μυώδες αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με αναρτήσεις και φρένα της RRS, ενώ έχουμε ενισχύσεις και σε διάφορα σημεία του πλαισίου. Όλα τα στοιχεία που ανεβάζουν την απόδοση της Mustang μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, ενώ στο εσωτερικό έχουν προστεθεί δερμάτινα καθίσματα Nappa, ηλεκτρικά παράθυρα, ψηφιακοί διακόπτες και ένα ψηφιακό πάνελ.

Advertisement

Όλα αυτά ανέβασαν την τιμή του ούτε λίγο ούτε πολύ στις 275.000 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford δεν θα χρειάζεται την πλατφόρμα της VW
Τα επαγγελματικά της Ford πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη
WRC: Η Ford αποκαλύπτει τον νέο χρωματισμό του Puma (+video)